Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Učiteľ roka zachránil život svojej žiačke: Vykonal obdivuhodný skutok!

(Zdroj: dailymail.co.uk)

LONDÝN – Učiteľ z Londýna Ray Coe zachránil život svojej žiačke, ktorá potrebovala transplantáciu obličky. Bez nej by neprežila. Keď sa o tom dozvedel jej učiteľ, ani na sekundu nezaváhal a tak jej daroval nový život.

Alya Ahmed Ali je 13-ročná žiačka z východného Londýna, ktorá mala okrem ťažkostí s obličkou aj problémy s pomalším chápaním učiva. 53-ročný Ray sa ponúkol, že Alye pomôže. Napriek tomu, že spočiatku tomu lekári nedávali veľké šance, transplantácia sa vydarila.

S hľadaním darcu to nebolo ľahké. Až keď sa zistilo, že Ray je vhodným darcom, prípravy sa mohli začať. O problémoch sa dozvedel až od jej matky. Tá mu oznámila, že Alya potrebuje transplantáciu a nebude chodiť kvôli tomu do školy.

Rayovi to nedalo a začal sa vypytovať ako môže pomôcť. „Povedal som si, ako môžem pomôcť? Zistil som, že mám šancu byť darcom a vedel som o možných komplikáciách. Ale presne som vedel, do čoho idem,“ prezrazdil statočný učiteľ.

Šťastný učiteľ so svojou žiačkou
Zobraziť galériu (1)
Šťastný učiteľ so svojou žiačkou  (Zdroj: dailymail.co.uk)

„Existuje jedna časť v Biblii, ktorá hovorí niečo takéto: Možno si sa narodil práve pre takúto chvíľu. Možno táto chvíľa prišla práve teraz.“

„Keď sme oznámili Alyi, že má nového darcu, jej tvár sa rozžiarila a objala ma. Vždy keď si na to spomeniem, tisnú sa mi slzy do očí. Stal som sa novým členom ich rodiny,“ povedal šťastný hrdina Ray.

Aj napriek tomu, že Ray nebol príbuzný, ktorého hľadali, testy preukázali, že je vhodným darcom. Teraz sú obidvaja po operácii a zotavujú sa. Zatiaľ sa žiadne komplikácie neobjavili. Do školy by sa mali vrátiť po Veľkej noci.

Otec malej žiačky Ahmed Ali nevedel nájsť slová chváli na učiteľa. „Ray daroval viac ako len život Alyi. Je to úžasný človek, veľmi veľa sme mu dlžní,“ uzavrel otecko 13-ročnej dcéry.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu