Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dojemné VIDEO malého mrznúceho chlapca: Skrytá kamera odhalila ľudskú obetavosť!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube)

OSLO - Nórska charitatívna organizácia, ktorá organizuje pomoc pre deti, sa rozhodla pre malý test. 11-ročného chlapca iba v ľahkom oblečení posadila na autobusovú zastávku, aby zistila, koľko ľudí mu je spontánne ochotných pomôcť. Skrytá kamera zachytáva náhodných čakajúcich a ich reakcie po zaregistrovaní malého mrznúceho chlapca. Pozrite si, či neznámi ľudia naozaj pomohli chlapcovi v núdzi.

Celý experiment bol natočený nórskou charitatívnou organizáciou SOS Children´s Villages International ako súčasť kampane na zber teplého oblečenia pre deti v Sýrii. Kampaň má vyzbierať čo najviac prostriedkov pre tieto deti. Video s názvom "Dali by ste svoju bundu Johannesovi?" sa momentálne šíri po internete rýchlosťou blesku.

Dojemné VIDEO malého mrznúceho
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Organizácia vybrala dobrovoľníka, 11-ročného Johannesa, ktorého dva dni natáčali v Osle neďalekého známeho parku. Johannes sa prihlásil sám, jeho rodičia taktiež prispievajú na pomoc deťom, ktoré to potrebujú. Za účinkovanie dostal iba malú odmenu, chcel hlavne pomôcť deťom ako je on.

Video začína otázkou: Čo by ste robili, keby zbadáte mrznúceho chlapca?. Z videa sme urobili aj preklad dvoch rozhovorov. Najprv s mladou blondínkou a potom so staršou pani. Na záberoch sú aj ďalší ľudia, ktorí pomohli chlapcovi, dali mu svoje bundy, rukavice a celkovo mu pomohli, aby nezamrzol.

Prvá sa pri ňom zastavuje mladá blondínka, ktorá sa ho začne vypytovať.

Blondínka: Ty nemáš bundu?
Chlapec: Nie, niekto mi ju ukradol.
Blondínka:Kde?
Chlapec: Tamto, som na školskom výlete a pani učiteľka povedala, aby som ju tu počkal.
Blondínka: Do ktorej školy chodíš?
Chlapec: Ramberg.“
Blondínka: Ramberg?

Potom k nemu pristupuje neznáma staršia pani, ktorú takisto chlapec zaujme.

Pani: Máš telefónne číslo na pani učiteľku?
Chlapec: Nie.“
Pani: Mohli by sme jej zavolať, keby si ho mal.“
Chlapec: To je pravda.“
Pani: Chceš môj šál? Bude ti lepšie?
Chlapec: Áno.“
Pani: Nech sa páči, je veľmi teplý.“

Pozrite si ako reagovali neznámi ľudia na chlapca, ktorý potreboval pomoc:

Bolo tam veľa milých ľudí, povedal po natáčaní Johannes. Filmovali sme dva dni a myslel som si, že iba 3 či 4 ľudia mi pomôžu. Ale našlo sa ich omnoho viacej. Oveľa viac ako je zobrazených vo videu, tvrdil mladík.
 
„Kampaň má za cieľ upozorniť na situáciu v Sýrii,“ povedala Synne Rønning, hovorkyňa charitatívnej spolonosti nórskym novinám The Local. „Ľudia by sa mali zaujímať o deti v Sýrii rovnako ako o tohto chlapca na autobusovej zastávke. Tamojšia situácia je veľmi zlá,“ dodala na záver.
 
Video ukazuje ľudskú pomoc v krásnej podobe. Nielen v Sýrii potrebujú deti podporu. Každý z nás určite zažil situáciu, kedy potreboval pomocnú ruku. Toto video ukazuje, že pomôcť môžeme hocikde na svete. A čo vy? Ako by ste sa zachovali v podobnej situácii na videu?
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu