Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zlatníčka bez prstov Annette: Šokuje prekrásnymi šperkami

Annette Gabbedey Zobraziť galériu (2)
Annette Gabbedey (Zdroj: profimedia.sk)

SOMERSETE – Klenotníčka Annette Gabbedey (48) pochádza zo Somersete v Anglicku. Má malý obchodík s dielňou, v ktorej vyrába vlastnoručne prekrásne šperky. Nebolo by na tom nič zaujímavé, až na fakt, že umelkyňa sa narodila bez prstov. Je priam nepochopiteľné, ako bez nich dokáže vytvoriť dokonalé umelecké dielka.

Annette Gabbedey sa narodila bez prstov na obidvoch rukách. To jej však nebránilo zapájať sa do bežných aktivít. Už ako dieťa obdivovala šperky. Svoju záľubu prehĺbila a sama začala vyrábať prekrásne diela. Stala sa z nej profesionálna zlatníčka. Teraz má vlastný obchodík s dielňou na Catherine Hill, kde trávi väčšinu času.

Annette Gabbedey
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Talentovaná klenotníčka si našla svoju vlastnú cestu, ako vyrábať miniatúrne majstrovské diela. Tvorí jemné prstene, náramky, či náhrdelníky, ktoré žiaria drahými diamantmi a opálmi. Nepoužíva však pri tom žiadne špeciálne nástroje. Dokonca tvrdí, že prácu s prstami si nevie predstaviť: „Stáli by mi v ceste,“ hovorí Annette. Jej prekrásne umelecké diela dokážu oslniť nejednu spokojnú zákazníčku. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu