Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Lekcia z empatie: Čo by ste spravili, keby sa vám stalo toto?

Isaac sa ani nepohol
Isaac sa ani nepohol (Zdroj: jssnews.com)

NEW YORK - Mnohým z nás sa už určite stalo, že nás buď v dopravnom prostriedku premohla únava a nechtiac sme si položili hlavu na svojho spolusediaceho alebo opačne. A teraz úprimne, zareagovali ste ako muž na tejto fotografii?

Na webstránke Reddit sa minulý štvrtok objavila fotografia z newyorského metra. Je na nej mladík afroamerického pôvodu, ako sa hlavou opiera o Isaaca Theila. Postarším Židom to vôbec nezamávalo a sedel naďalej, akoby sa nič nedialo.

Lekcia z empatie: Čo
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: jssnews.com)

Jeden z pasažierov sa Theila spýtal, či mu má z ospalým cestujúcim pomôcť. Ten ale povedal, že netreba. "Vracal som sa večer domov a vo vlaku som videl, ako na ramene jedného muža zaspal nejaký mladík. Tak som sa ho opýtal, či mu je to nepríjemné, že ho môžem prebudiť. On len pokrútil hlavou a zahlásil: "Určite má za sebou dlhý deň, nechajte ho spať. Každý z nás to už niekedy zažil, nie?"," opísal situáciu.

Akonáhle niekto túto dokonalú ukážku ľudskej empatie zverejnil na internete, stala sa senzáciou. Len na Facebooku ju zdieľalo už viac ako 20 tisíc užívateľov. Theila pozornosť, ktorej sa mu vďaka jeho láskavému činu v posledných dňoch dostáva, veľmi prekvapila. "Možno by ten záber nebol taký populárny, keby na ňom nebol Žid s jarmulkou na hlave a černoch s kapucňou," uvažuje Isaac. "Existuje jediný dôvod, prečo som sa nepohol a nechal ho na mne spať a nemá to nič spoločné s rasou. Bol to vyčerpaný človek, ktorý si jednoducho potreboval zdriemnuť. A využil na to práve moje veľké plece," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu