Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Úžasná radosť dievčatka z nových nôh: VIDEO prvých krokov po nehode!

Ireland si užíva chôdzu s novými nohami
Ireland si užíva chôdzu s novými nohami (Zdroj: clickorlando.com)

TAMPA - Smútok vystriedala neskutočná radosť. Trojročná Ireland z Tampy ešte v apríli prišla o obe nohy, keď vbehla pod kosačku, ktorú riadil jej vlastný otec. Teraz dostala novú príležitosť a sníva o tom, že raz bude profesionálnou balerínou.

Malé dievčatko si to, že sa s ňou osud kruto zahral, zatiaľ plne neuvedomuje. Cestu do nemocnice v Orlande, kde na ňu čakali nové protézy, brala ako jeden z výletov, ktoré s rodičmi pravidelne absolvuje. "Neuvedomuje si, že sa niečo zmenilo, alebo, že by niečo bolo mimo normálu," povedala jej matka Nicole Nugent, ktorá mala od nešťastia, kedy jej dcérka prišla o obe nohy, konečne dôvod na úsmev.

"Pre ňu to je ako nová hračka. Neuvedomuje si, aké sú tie protézy pre ňu dôležité," vysvetlila. Ireland teraz sníva o tom, že sa stane balerínou a jej rodičia v kútiku duše dúfajú, že sa jej to s novým nožičkami raz skutočne podarí dosiahnuť.

Ireland sa teraz bude musieť každé tri mesiace vracať do nemocnice na prehliadku. Záleží to aj od toho, ako rýchlo bude rásť. "Berieme to deň po dni a kým je šťastná ona, sme aj my," hovoria rodičia, ktorým nové protézy pre dcérku zafinancovala charitatívna organizácia.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu