Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

VIDEO Zázrak prírody v zajatí: Úžasné zábery príchodu krásneho tigríčaťa na svet!

(Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Londýnska zoologická záhrada nakrútila pomocou skrytých kamier narodenia tigrieho mláďaťa, svojho prvého po 17 rokoch. Zábery zverejnené serverom stanica BBC ukazujú prvé pohyby malého tigríka a jeho láskanie matkou Melati.

Päťročná tigrica sumatranská porodila v priebehu šiestich minút. "Počas Melatinej gravidity sme si robili veľké starosti. Bola to jej prvá gravidita a nevedeli sme, ako bude reagovať. Samotný pôrod bol veľmi rýchly a hneď začal u Melati pôsobiť materský inštinkt. Začala olizovať svoje mláďa, ktoré sa začalo hýbať​​," povedal zamestnanec zoo Paul Kybett.

Otec, tigrí samec Jae Jae, sa narodenia potomka nezúčastnil. Mláďa sa ukáže verejnosti až po niekoľkých týždňoch, ktoré strávi v pokoji s matkou. Jeho pohlavie sa bude poznať až v polovici novembra, kedy sa k nemu zamestnanci prvýkrát priblížia.

Tiger sumatranský patrí medzi ohrozené živočíšne druhy. Vo voľnej prírode ich podľa odborníkov žije okolo 300, zatiaľ čo v 70. rokoch 20. storočia ich ešte bolo okolo tisícky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu