Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Z bezdomovkyne vzornou študentkou: Tínedžerku zachránil učiteľ

Chelsey bude študovať psychológiu
Chelsey bude študovať psychológiu (Zdroj: onenewspage.co.uk)

MANCHESTER - Život Chelsea McCluskeyovej sa pred rokom a pol rozpadol. Kvôli problémom, ktoré mala doma, bola nútená spávať na ulici. Nadaná študentka začala vynechávať školu a jej budúcnosť nevyzerala nijak ružovo. Vtedy zakročil jej tútor a priviedol ju späť na správnu cestu.

Britská tínedžerka bola vždy dobrou študentkou a jej snom bolo ísť na prestížnu univerzitu. Situácia v jej rodine však bola veľmi zlá, a tak v snahe utiecť pred ňou prespávala u kamarátiek na gauči alebo na ulici. Vynechávala hodiny v škole a strácala motiváciu.

Keď už začalo byť naozaj zle, Chelsey pomohol jej učiteľ Tony Lyons. Veril v ňu a chcel, aby pokračovala v štúdiu na takej škole, akej si zaslúži. S pomocou jej najlepšej kamarátky Leah sa mu podarilo talentovanú dievčinu presvedčiť, aby sa vrátila do školy. Teraz mu je nesmierne vďačná za to, že jej pomohol zaradiť sa späť do života. Nedávno dokonca získala štipendium na Univerzite v Cambridge.

"Učitelia mi častokrát hovorili, že mám na to, aby som šla na Oxford alebo Cambridge. Nikdy som ale neverila, že sa to naozaj môže stať, aj keď som v to tajne dúfala," povedala Chelsea denníku Daily Mail.

Hoci ani teraz nemá na ružiach ustlané, v porovnaní s tým, čo prežívala v minulosti, je to nič. Tínedžerka pracuje tri večere do týždna v bare, aby si zarobila na podnájom. Priznáva, že nasledujúce tri roky budú pre ňu finančne veľmi náročné. "Nebude to ľahké, ale zároveň si hovorím, že už nič nemôže byť horšie než to, čo som zažívala ostatných osemnásť mesiacov," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu