Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Toto sú najšialenejšie nápady, ktoré zo svojich autorov urobili milionárov!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: oddee.com)

BRATISLAVA - Na prvý pohľad nie sú ničím, čo by ste nevyhnutne potrebovali k životu. Svojim autorom však zarobili pekný balík peňazí. Portál oddee.com zostavil zoznam najšialenejších nápadov, ktoré síce svet radikálne nezmenili, spravili ho však rozhodne zaujímavejším.

Milenka cez internet

 

V roku 2001 založil Američan Noel Biderman (42) webstránku Ashleymadison.com. Ide o zoznamku pre výlučne ženatých a vydaté, ktorí si chcú nájsť milenca, resp. milenku. Spočiatku web čelil z pochopiteľných dôvodov ostrej kritike, dnes sa však teší obrovskej popularite a má už viac ako 32 tisíc členov. Biderman, ktorý je sám ženatý, vďaka nej zarobil milióny dolárov.
 
Toto sú najšialenejšie nápady,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: businessinsider.com)
 

Pozbieram to, čo sa vám hnusí

 
Ďalším preborníkom je Matthew Osborn, ktorý prerazil v celkom inej oblasti. V roku 1987 si založil firmu Pet Butler (Psí sluha), ktorá z ulíc odstraňuje exkrementy po domácich miláčikoch. Biznis sa spočiatku rozbiehal pomaly, no po čase si už mohol dovoliť zamestnať ďalších siedmich ľudí, ktorí mu so špinavou prácou pomáhajú. Zbieranie výkalov sa nakoniec ukázalo byť skvelým nápadom, pretože z Matthewa spravil milionára.
 
Toto sú najšialenejšie nápady,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: oddee.com)

Za geniálny nápad ďakuje babičke

 
Zatiaľ čo väčšina jeho rovesníkov sa sústredí na modernejšie metódy zarábania peňazí, Škót Fraser Doherty (24) sa spoľahol na dávny recept svojej starej mamy. Pred desiatimi rokmi začal podľa neho túto sladkú pochúťku vyrábať doma a následne aj predávať. O dva roky neskôr odišiel zo školy, aby sa mohol naplno venovať svojmu podniku SuperJam. Vzal si hypotéku a dal vybudovať továreň na výrobu marmelád. Momentálne predáva viac ako pol milióna pohárov džemu ročne, čo činí zhruba desať percent z celkového podielu na trhu. Babkin recept mu doteraz vyniesol v prepočte viac ako 1,5 milióna eur.
 
Toto sú najšialenejšie nápady,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: business-school.ed.ac.uk)
 

Teraz si niečo želajte
 

Ken Ahroni zbohatol vďaka ľudskej poverčivosti. Američania totiž veria, že keď na Deň vďakyvzdania rozlomia kosť a väčšia časť ostane v ich rukách, splní sa im želanie. Túto možnosť však majú vždy len dvaja ľudia. To Kena frustrovalo, tak sa rozhodol založiť spoločnosť LuckyBreak, ktorá vyrába syntetické kosti tvarom aj zvukom rozlomenia pripomínajúce tie morčacie. Denne ich vyrába 30 tisíc, a to dokonca aj s rôznym logom na firemné, reklamné či osobné použitie. Ročné tržby sa šplhajú k 2,5 milióna dolárom (1,9 milióna eur).
 
Toto sú najšialenejšie nápady,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: listshere.com)

Máte problém s výhovorkou? Vymyslíme ju za vás!

Dnes už existujú firmy na všetko. Dokonca aj na výrobu ospravedlneniek do práce či do školy. The Excused Absence Network ich dokáže vyrobiť tak, že vyzerajú ako pravá lekárska správa alebo pozvánka do poroty na súdne pojednávanie. Za jednu si účtuje 25 dolárov (19 eur). Mesačne stránku spoločnosti navštívi 15 tisíc potenciálnych klientov.

Toto sú najšialenejšie nápady,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: nbcnews.com)

 
 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu