Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Bojnická zoo sa teší z nového chlpáča: Narodila sa im minikengura!

Rezortná organizácia Ministerstva životného prostredia SR – Zoologická záhrada v Bojniciach má nový prírastok. Zobraziť galériu (2)
Rezortná organizácia Ministerstva životného prostredia SR – Zoologická záhrada v Bojniciach má nový prírastok. (Zdroj: TASR)

BOJNICE – Rezortná organizácia Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR – Zoologická záhrada v Bojniciach má nový prírastok. Je ním kengura parma, ktorá sa v najstaršej zoo na Slovensku narodila vôbec prvýkrát.

Mláďaťu sa darí, prednedávnom sa osmelilo a vybralo sa na potulky výbehom mimo bezpečia maminho vaku. Kengura parma dosahuje iba 50 cm a váhu šesť kilogramov. Boli obdobia, keď podľa niektorých zoológov patrila medzi vyhynuté druhy. V súčasnosti obýva Nový Južný Wales v Austrálii, avšak stretnúť ju v prírode je vzácne. Kengury sa dožívajú šesť až osem rokov, v zoo to však môže byť aj 10 rokov.

Rezortná organizácia Ministerstva životného
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

Patrí medzi vačkovce, ktoré majú odlišný vývin – gravidita trvá iba 30 dní a mláďa sa dlho vyvíja v matkinom vaku. Až po 30 týždňoch sa mláďa prvý raz osmelí a vylezie z vaku. Zdržuje sa v blízkosti matky. TASR informoval hovorca MŽP SR Maroš Stano.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu