Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Anna (34) má svoje vysnívané dieťatko: Obetovala pre neho aj dom

Anna je šťastná, ako nikdy predtým Zobraziť galériu (3)
Anna je šťastná, ako nikdy predtým (Zdroj: borakkosong.com)

HULL - Tridsaťštyriročná Anna Binksová dlhé roky túžila po dieťatku, to však nie a nie prísť. Nakoniec sa predsa len dočkala. Najprv však musela absolvovať desať cyklov oplodnení, ktoré ju stáli nielen kopec nervov, ale aj strechu nad hlavou. Ničoho však neľutuje a urobila by to znovu.

Anna chcela dieťa viac než čokoľvek iné na svete. Prvýkrát sa oňho začala snažiť ešte so svojím niekdajším partnerom. Lekári bohužiaľ zistili, že Angličanka má nepriechodné vajcovody, a tak jej bolo jasné, že tak skoro neotehotnie. 

V roku 2002 podstúpila prvé umelé oplodnenie a v priebehu nasledujúcich piatich rokov ďalšie štyri. Ani jedno sa však neujalo a dostavilo sa veľké sklamanie. "Po prvom zákroku som dúfala, že to zaberie, ale nestalo sa tak. A potom ani pri tých ďalších. Takmer som sa z toho psychicky zrútila, ale bola som odhodlaná skúšať to ďalej," opisuje Anna svoj boj o dieťatko.

Lekári žene nakoniec odporučili, nech zvažuje možnosť adopcie. To ale odmietla s tým, že vyskúša aj alternatívnu medicínu. Nezabrala však ani akupunktúra ani nosenie oranžových nohavičiek, o ktorých počula, že vraj zvyšujú plodnosť u ženy.

V lete 2008 absolvovala v poradí už deviate umelé oplodnenie, po ktorom na svoju veľkú radosť otehotnela. Lenže vzápätí prišiel obrovský smútok, keď v treťom mesiaci potratila. To už bolo veľa aj na jej priateľa a dvojica sa rozišla. O rok neskôr sa Anna zoznámila so svojím terajším manželom Philom, s ktorým si povedali, že to ešte raz vyskúšajú. A vyšlo to. Vlani v apríli žena zistila, že je opäť v tom. Tentokrát už plod donosila a v januári porodila zdravú dcéru Esme.

Anna (34) má svoje
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: borakkosong.com)

Rodina sa kvôli nákladným zákrokom neuveriteľne zadlžila a musela predať dom. Okrem toho si ešte zobrala niekoľko úverov, ktoré bude zrejme splácať do konca života. Ľútosť ale v tomto prípade neprichádza do úvahy.

"Esme nás stála veľa peňazí, ale ona je hodná každej penny. Je to naša zázračná dcérka. Keď sa narodila, prežívala som najšťastnejšie chvíle svojho života," povedala denníku Daily Mail dojatá mamička.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu