Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Génius (2) najmladším členom Mensy: S IQ 141 je inteligentnejší než Obama!

Adam je inteligentnejší než väčšina z nás Zobraziť galériu (2)
Adam je inteligentnejší než väčšina z nás (Zdroj: dailycaller.com )

LONDÝN - Dvojročné zázračné dieťa z Londýna sa stalo členom klubu géniov Mensa po tom, ako úspešne zvládlo test na IQ, ktorý ho zaradil vyššie než napríklad amerického prezidenta Baracka Obamu. Tomu zodpovedajú aj jeho záujmy, ktoré sa diametrálne odlišujú od záujmov jeho rovesníkov.

Zatiaľ čo väčšina batoliat je zaneprázdnená objavovaním svojho tela a čmáraním na steny, Adam Kirby číta Shakespeara, učí sa japonsky, španielsky a francúzsky. Momentálne ho však najviac zamestnáva periodická tabuľka prvkov. A ako je to možné? Tak, že jeho IQ dosahuje neuveriteľných 141. Chlapček sa vďaka tomu stal najmladším členom Mensy.

Génius (2) najmladším členom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: dailycaller.com )

Adam vie už toho aj napriek svojmu útlemu veku viac než dosť. Bez problémov vyhláskuje slová a vymenuje všetky planéty slnečnej sústavy. Má dvojmesačného brata Ethana, ktorý bude podľa ich otca Deana ešte múdrejší. "Učenie mu pôjde ešte rýchlejšie ako jeho bračekovi, pretože pri ňom budeme lepšie vedieť, ako ho usmerniť. Okrem toho mu Adam poslúži ako vzor," povedal denníku Daily Mirror.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu