Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Alžbetka (6) rodičom dokazuje, aké dôležité je zdravie: Porazila kruté slová lekárov

Alžbetka lekárov prekvapila Zobraziť galériu (4)
Alžbetka lekárov prekvapila (Zdroj: Lucia Slovenská)

BRATISLAVA - Napriek veľkým problémom hovoria rodičia o svojej dcérke ako o obrovskom dare, pretože sa pri nej veľa naučili. Lekári už od začiatku vraveli, že rodičov čaká beh na dlhé trate, ale vtedy ešte netušili, čo tým myslia. S odstupom času pochopili.

„Vyjadrenia niektorých lekárov sa rozchádzali natoľko, že sme boli úplne zmätení, keď ich ukončili tým, že sa už nič nedá robiť a možno nikdy nebude hýbať rukou.“ Aj keď Lucia Slovenská, mama Alžbetky, nechcela, táto veta sa jej vryla do mysle ako ozvena. „Už teraz sme ich vyjadrenia dokázali vyvrátiť vďaka tomu, že sme sa nevzdali a išli sme inou cestou, možno tou ťažšou. Veríme, že raz prinesie Alžbetke ovocie a ona dokáže, že sa lekári mýlili,“ dúfa celá rodina dievčatka.

FOTO Alžbetka (6) rodičom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Lucia Slovenská)

Naposledy sa Alžbetka aj vďaka veľkej pomoci čitateľov Topiek dostala na liečenie do rehabilitačného centra Renona, z ktorého nám jej mama do redakcie poslala pozdrav s poďakovaním a fotografiami, na ktorých sa Alžbetka usmieva od radosti, pretože našla novú nádej. „Dostali sme od vás veľkú pomoc v našej bezmocnosti, ktorú máme, keď neustále zháňame financie na drahé liečenie. Tešíme sa, že rehabilitácie Alžbetke pomáhajú a posúvajú ju vpred,“ opísala svoje pocity mama.

FOTO Alžbetka (6) rodičom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Lucia Slovenská)

FOTO Alžbetka (6) rodičom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Lucia Slovenská)

„Dcérka sa opäť naučila nové pohyby, cviky, lepšie ovláda rúčku, nove cviky a získali sme aj ďalšie informácie, kde zakúpiť pomôcky, ktoré nám budú pomáhať pri cvičení, nové povzbudenie a silu ísť ďalej a nevzdávať to. Úprimne všetkým darcom ďakujeme,“ optimisticky zakončila svoj pozdrav pani Slovenská. Alžbetka však bude musieť ďalšie nabližšie liečenie absolvovať už v novembri, pretože dvakrát ročne potrebuje intenzívnu rehabilitáciu. Držíme jej palce aj v mene redakcie, aby sa našlo čo najviac ľudí, ktorí rodine nezištne podajú pomocnú ruku.

Alžbetka

Alžbetke môžete finančne alebo akokoľvek inak pomôcť prostredníctvom nižšie uvedených kontaktných údajov:

Lucia Slovenská

Číslo účtu: 0461926076/0900

Telefónny kontakt: 0918 387 496

Email: lucia.slovenska@gmail.com

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

 

Viac o téme: Lucia SlovenskáAlžbetka Slovenská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu