Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Jedno prekvapenie za druhým: Po ohromnom šťastí čaká Alžbetku (6) ťažká skúška, času je málo!

Alžbetka si dodnes nedokáže sama zapnúť gombík Zobraziť galériu (4)
Alžbetka si dodnes nedokáže sama zapnúť gombík (Zdroj: Lucia Slovenská)

BRATISLAVA - O Alžbetke, ktorá má od narodenia ochrnutú pravú rúčku, sme na Topkách písali už viackrát. Teraz nám do reakcie opäť napísala jej mama, aby poďakovala za veľkú podporu. Vďaka pomoci ľudí sa podarilo niečo úžasné!

„Veľa ľudí spojilo sily dokopy a podarilo sa nám niečo úžasné. Prostredníctvom 2 percent z daní sme vyzbierali sumu na päťtýždňové liečenie,“ pochválila sa vďačná pani Slovenská, ktorá s dcérkou 21. júna odišla na trojtýždňové liečenie do rehabilitačného Renona centra, neskôr aj na zvyšné dva týždne. „Alžbetka nám medzičasom znova podrástla, hoci sa jej zdravotný stav zhoršil,“ smutne dodala. Navyše, rodine sa objavil nový problém – na ubytovanie ani na cestu peniaze použiť nemôžu. „Nemáme si ani od koho požičať, keďže splácame pôžičky ešte z predchádzajúcich liečení, a samozrejme, mesačne sa snažíme aj čo to dať dokopy na terapie, ktoré pomáhajú našej dcérke,“ vysvetľuje Lucia Slovenská.

Jedno prekvapenie za druhým:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Lucia Slovenská)

Alžbetkina mama v snahe o pomoc oslovila už rôzne nadácie. Niektoré sa vyjadrili zamietavo, od iných ešte čaká na odpoveď. Čas je však pre Alžbetku a jej rodinu nepriateľom. Tri týždne liečenia budú stáť vyše 3 000 eur, zvyšných 357 eur však rodine stále chýba na ubytovanie. „Veľmi vás chcem preto poprosiť o pomoc,“ zúfa Alžbetkina mama.

Jedno prekvapenie za druhým:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Lucia Slovenská)

„Liečením Alžbetka veľmi napreduje a je pre nás naozaj ťažké pripustiť, že musíme šetriť aj na jej zdraví. Ak niekto tvrdí, že zdravie sa nedá kúpiť v našom prípade je to naopak,“ uvažuje Alžbetkina mama a dodáva, že keby mali dostatok financií, dcérke by zabezpečili kvalitné terapie aj lekárov. Poisťovne a chýbajúce financie im to však neumožnia. „Také zapnutie si gombíka je jednoduchá vec, no Alžbetka to ani vo svojich šiestich rokoch nedokáže urobiť, niežeby nechcela, ale je to preto, že sa jej to nedá. Pevne však veríme, že ten kolotoč terapií, liečení a cvičení raz určite prinesie ovocie,“ hovorí pani Slovenská a zo srdca ďakuje všetkým, ktorí jej usmievavej dcérke pomáhajú.

Jedno prekvapenie za druhým:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Lucia Slovenská)

Alžbetke môžete finančne alebo akokoľvek inak pomôcť prostredníctvom nižšie uvedených kontaktných údajov:

Číslo účtu: 0461926076/0900

Telefónny kontakt: 0918 387 496

Email: lucia.slovenska@gmail.com

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

Viac o téme: Lucia SlovenskáAlžbetka Slovenská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu