Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ten najväčší z darov - úsmev

Ten najväčší z darov - úsmev
Ten najväčší z darov - úsmev

Vianočný benefičný koncert spoločnosti Úsmev ako dar pre deti z náhradnej starostlivosti je najstarším benefičným koncertom v strenej Európe. Už po 31. krát sa deti z detských domovov, náhradných a ohrozených rodín stretnú na podujatí, ktoré im každoročne prináša radosť a pozornosť nás všetkých.

Koncert Úsmev ako dar sa uskutoční vo štvrtok 12.12.2012 o 16.00 hod. v Incheba Expo Aréna v Bratislave.

Vianočné obdobie je časom, kedy si pripomíname i význam toho, čo nám je najbližšie a čo pre samú blízkosť niekedy strácame zo zreteľa – význam rodiny. Vianočná atmosféra v nás oživuje zmysel pre hlbšie hodnoty, a k tým nepochybne patrí aj prítomnosť ľudí, ktorých milujeme. Práve tá deťom z detských domovov najviac chýba a aj deti, ktoré už vyrastajú v náhradných rodinách, si svoju cestu do rodiny museli zložito hľadať.  Prítomnosť blízkych pre nich určite nie je samozrejmosťou. Aj preto vznikla tradícia Vianočného benefičného koncertu Úsmev ako dar, aby dala opusteným deťom pocítiť, že hoci nemôžu byť so svojimi najbližšími, stále majú vedľa seba ľudí, ktorým na nich záleží.

Slávnostného galavečeru sa tento rok zúčastní približne 1000 detí z 58 detských domovov a 11 zariadení náhradnej starostlivosti z celého Slovenska.

Programom ich budú sprevádzať moderátori: Adela Banášová, Matej „Sajfa“ Cifra, Katka Brychtová, Roman Pomajbo, Juraj Kemka, Marián Miezga a Milan Junior Zimnýkoval.

O zábavu a sviatočnú atmosféru sa postarajú populárni umelci: Miro Žbirka, Peter Bič Project, Majk Spirit a Monika Bagárová, Zdenka Predná, HEX, Fragile, Pastels a Sendreiovci. Program svojimi vystúpeniami obohatia aj samotné deti z detských domovov a tanečné číslo skupiny E-motion, ktorá pod vedením bývalej „domováčky“ Martiny Rihárovej získala titul majstra sveta v MTVstyle.

V rámci galaprogramu sa už po 14. krát  udelí Cena Milana Rúfusa. Ide o morálne ocenenie a poďakovanie Spoločnosti Úsmev ako dar osobnostiam, ktoré sa zaslúžili o sociálnu pomoc pre tých, ktorí sú na ňu odkázaní. Ocenenie odovzdajú Július Hron, zakladateľ a čestný predseda spoločnosti Úsmev ako dar, a Miroslav Žbirka.

Okrem koncertného programu je pre deti pripravené aj vypúšťanie balónov prianí, ktoré sa uskutoční v exteriéri Incheba Expo Aréna o 14.00 hod.  Deti tak symbolicky vyšlú do sveta svoje túžby  a spoločne s nami budú veriť v ich naplnenie. 

Záznam z tohtoročného Vianočného benefičného koncertu Úsmev ako dar si budú môcť pozrieť televízni diváci na obrazovkách Jednotky RTVS  24.12. 2013 o 13.25 hod.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu