Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Neskrotená

Neskrotená je súčasťou upírskej ságy Škola noci
Neskrotená je súčasťou upírskej ságy Škola noci

Úspešná upírska séria Škola noci pokračuje už štvrtým dielom Neskrotená a opäť sa máme na čo tešiť. Určite to poznáte - všetko je nanič, keď sú vaši priatelia na vás naštvaní. Zoey Redbirdová o tom vie svoje.

V priebehu pár dní stratí nielen všetkých troch nápadníkov, ale príde aj o podporu skupinky priateľov. Zostane jej iba jedna nemŕtva a jedna neoznačená priateľka. Neferet sa chce ľuďom pomstiť za vraždy upírov a vyhlási im vojnu. Zoey však tuší, že je za tým niečo iné. Lenže kto jej uverí? Situácia je čoraz nebezpečnejšia. Vernosť prechádza skúškou a najavo vyjdú šokujúce plány. Starobylé zlo znovu ožíva.

Napínavá upírska séria Škola noci sa stala svetovým bestsellerom – napríklad na zozname najpredávanejších kníh denníka New York Times bola jednotkou 63 týždňov. Na top priečke bola aj v denníku USA Today a v ďalších periodikách, i štátoch. Prvé tri časti si získali desaťtisíce fanúšikov aj na Slovensku.

Čím je táto sága taká výnimočná a populárna? Na jednej strane ide o obľúbenú upírsku tematiku. Kniha je podľa kritikov napísaná veľmi sviežo, dynamicky, má spád, nezdržiava zbytočnými opismi a berie čitateľa na dobrodružnú cestu upírskym svetom. Autorky zároveň v knihe rozoberajú problémy, ktoré trápia bežných tínedžerov – prvé lásky, rozchody, školské nepriateľstvá.

Vstúpte teda do Školy noci, kde sa vyučovanie začína o ôsmej večer a končí o tretej ráno. Slnečné svetlo upírov síce nezahubí, ako to opisujú mnohé upírske knihy, ale spôsobuje im nesmiernu bolesť a preto sa vyučuje v noci. Škola sa nachádza vo svete, kde sa v dôsledku zmien v DNA niektorí tínedžeri menia na upírov. Čas, kým sa táto superzmena zavŕši, musia stráviť v Škole noci, inak zomrú. No ani to im nezaručí, že ich organizmus superzmenu zvládne.

 

Prečítajte si úryvok z knihy „Neskrotená“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu