Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dvaja Slováci napísali motivačnú knihu, ktorou chcú nakopnúť rovesníkov, aby žili svoj sen

Kniha Hlava 20 PR článok Zobraziť galériu (4)
Kniha Hlava 20

Založili tiež akadémiu, v ktorej vzdelávajú a pomáhajú mladým rozbehnúť svoj vlastný podnikateľský príbeh.

Juraj Gago má 21 rokov a venuje sa reklame vo vlastnej digitálnej agentúre. Jeho kamarát Andrej Krúpa má o dva roky viac, študoval na Slovenskej technickej univerzite (STU) a teraz pracuje v oblasti stavebníctva.  Napísali spolu knihu Hlava 20, ktorá vyšla začiatkom roka aj v angličtine. Ich dielo zhŕňa dvadsať dôležitých myšlienok, ktoré majú motivovať a nakopnúť mladého človeka k lepšiemu životu.

Dvaja Slováci napísali motivačnú
Zobraziť galériu (4)

„Áno, je to motivačná literatúra zameraná na osobnostný rozvoj. Videli sme príležitosť, pretože neexistuje kniha od mladých ľudí pre mladých. Pri písaní sme si uvedomovali, že mladí ľudia sú často stratení a nevedia, čo chcú v živote robiť," vysvetľujú. Andrej a Juraj nabádajú svoju generáciu, aby skúšali nové veci, získavali skúsenosti a nebáli sa výziev.

Dvaja Slováci napísali motivačnú
Zobraziť galériu (4)

O knihe tvrdia, že nejde o rady, ale o myšlienky úspešných ľudí a osobností, ktoré čítali alebo im boli odovzdané od rôznych mentorov. S tým rozdielom, že sú písané štýlom určeným pre mladého človeka, aby to lepšie pochopil.

Milujú biznis a prácu s ľuďmi. Vraj nebažia po tom, aby silou mocou niekoho poučovali. Uvedomujú si, že sú stále mladí a chýbajú im väčšie úspechy či zlyhania. Lenže, kto iný vie lepšie pochopiť zmýšľanie mladých ako ich rovesníci?

Obaja študovali v zahraničí, kde, ako tvrdia, spoznali inú kultúru a zaujímavých ľudí. Juraj bol v Spojených štátoch, v Nemecku a Dánsku, kde strávil dva roky na bakalárskom stupni v odbore medzinárodne podnikanie. Andrej okrem STU odišiel na čas do Singapuru a Juraja náhodou stretol v Dánsku na jednej start-upovej akcii.

PERRY TALENTS

V novembri minulého roka si založili spoločne eseročku PERRY, v rámci ktorej realizujú podstatu knihy z podnikateľského hľadiska. Spustili vzdelávaciu akadémiu PERRY Talents.  Je zameraná na stredoškolákov a vysokoškolákov. Obaja chodievajú diskutovať na stredné a vysoké školy, kde zisťujú, čo mladých trápi. Spoločným znakom súčasnej generácie je podľa nich pocit stratenosti - ľudia nevedia, čo by v budúcnosti chceli dosiahnuť a čo ich baví. „Každý účastník podnikateľskej akadémie má svojho mentora, ktorý mu pomáha sformovať jeho sny. Poskytujú tipy a triky, ktoré fungovali u nás, a keď nájde svoju víziu, tak mu ju pomôžeme zhmotniť," vysvetľujú.

Dvaja Slováci napísali motivačnú
Zobraziť galériu (4)

Kniha predstavuje teoretickú rovinu, zatiaľ čo akadémia je o konkrétnych radách. „Cieľom je vychovávať osobnosti, ktoré by pracovali tam, kde chcú pracovať. Chceme zmeniť spôsob, ako sa vzdelávame. Ide o to, aby sme poznávali seba a zisťovali, v čom sme naozaj dobrí," vravia o PERRY Talents. Mladíci tvrdia, že chcú dať svojim rovesníkom novú perspektívu a v akadémii im poskytujú možnosť premeniť ich podnikateľské sny na skutočnosť.

Kniha Hlava 20 sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný na viac ako 160 pobočkách po celej SR >>

- reklamný článok -

Viac o téme: Kniha Hlava 20
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu