Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Lahodné jedlá, ktoré vaše telo udržia v rovnováhe

Zobraziť galériu (3)

Máte problémy so žalúdkom a radi by ste si ho liečili prostredníctvom tradičnej ajurvédskej múdrosti? V tom prípade je pre vás kniha Ajurvéda na každý deň s viac než sto jednoduchými receptami ako stvorená. Inšpirujte sa a pustite sa do varenia!

V tradičnej indickej medicíne je kľúčom k zdraviu dobré trávenie. Základom je jesť vždy len prírodné, doma pripravené jedlá, ktoré sú v súlade s konštitúciou človeka podľa ajurvédy a zároveň v harmónii so zmenami okolitého prostredia. Len tak môže byť telo v rovnováhe.

Tradičné ajurvédske postupy sú zároveň veľmi príjemným doplnkom západnej medicíny, pretože dokážu prinavrátiť rovnováhu organizmu ešte pre prepuknutím choroby.

Ak vám záleží na zdraví, kniha Ajurvéda na každý deň je tu práve pre vás:

•   Zaujíma vás, ako v priebehu jednotlivých ročných období zmeny počasia ovplyvňujú vaše telo a chuť do jedla?

•   Radi by ste zistili, ako môžete prispôsobiť svoj jedálny lístok nielen každému ročnému obdobiu, ale aj tomu, aký ste ajurvédsky typ?

•   Túžite sa naučiť variť chutné, pestré a výživné jedlá, ušité na mieru v súlade s ajurvédskou múdrosťou?

•   Chcete získať praktické odporúčania v oblasti životného štýlu, starostlivosti o telo, plánovania jedál a tipov pre zdravie? 

 „Ajurvéda pomohla už mnohým ľuďom, to viem z prvej ruky,“ vysvetľuje Kate. „Počas mojej cesty zase mnohí ľudia pomohli mne. Teraz je rad na vás. Vyhrňte si rukávy a upečte si zopár dós. Táto kniha neponúka len nákupné zoznamy, recepty či odporúčania, ako sa stravovať na základe ročných  období, ale aj jednoduché tipy, ako prejsť na varenie a životný štýl podľa ajurvédy. Želám si, aby tieto rokmi overené recepty pre zdravie a šťastie prenikli aj do vášho života. Je to naozaj jednoduché.“

Mandľové mlieko na každý deň

recept na 950 ml hotového mlieka

Ajurvédska kuchyňa často využíva mandle, a to hlavne pre ich jemne chladivé a výživné účinky, ktoré prenikajú aj do hlbokých vrstiev tkanív. Takisto zlepšujú pokožku a zvyšujú jej žiarivosť a krásu. Ak nerátame čas potrebný na namáčanie mandlí, čerstvé mandľové mlieko sa pripravuje len pár minút. Oproti kupovanému mlieku v škatuli je omnoho výživnejšie. Mandľové mlieko na každý deň tvorí základ mnohých receptov na polievky alebo koláče, ktoré nájdete v tejto knihe. Každých pár dní si môžete pripraviť necelý liter a zvyšné pevné časti mandlí odložiť na pečenie. Takto pripravené mlieko v chladničke vydrží 3 – 5 dní. Ja som si však zvykla každý druhý deň pripraviť mlieko z polovičnej dávky. Čerstvé chutí skutočne vynikajúco.

Suroviny:
⅔ šálky nepražených mandlí
4 šálky vody a asi 2 šálky na namáčanie
štipka soli (voliteľné)

POSTUP: Mandle aspoň 6 hodín (najlepšie cez noc) namáčajte v dostatočnom množstve vody (asi 2 šálky). Zlejte a znova prepláchnite. Pomocou stolného alebo ponorného mixéra ich s 1 šálkou vody vymixujte dohladka. Pridajte zvyšné 3 šálky vody. Znova mixujte, až kým mlieko nebude hladké a spenené.

Pred podávaním alebo používaním pri varení mlieko preceďte cez jemné sitko alebo gázu (ak ho máte radšej jemnejšie, tak aj dvakrát). Zvyšok namočených mandlí si odložte na pečenie alebo zahustenie krémových polievok.

Kniha Ajurvéda na každý deň sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

- reklamná správa -

Viac o téme: Ajurvéda na každý deň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu