Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Platil nekresťanské peniaze za zážitok klinickej smrti, až kým...

Kniha Dr. Weiss Zobraziť galériu (2)
Kniha Dr. Weiss (Zdroj: PR)

Žilinskému autorovi Romanovi Kulichovi vyšiel sklonkom roka 2015 triler s tajomným názvom: Dr. Weiss. Ide o mysteriózny triler, v ktorom hlavný hrdina balansuje na hranici života a smrti. Doktor Weiss dokáže svojim vybraným zákazníkom navodiť na moment chvíľkový exitus, teda ich uviesť do klinickej smrti, z ktorej ich opäť privedie do života.

Za takýto špeciálny zážitok si niektorí dokážu zaplatiť nekresťanské sumy. Stane sa však niečo nečakané... Hlavnému hrdinovi, ktorý podobnú procedúru podstúpil viackrát, sa začnú zdať zvláštne, reálne sny s morbídnym pozadím. Neskôr už dokáže horko ťažko rozoznať medzi snom a skutočnosťou. Potrebuje doktora, aby mu pomohol.

Ten sa však chce slabého článku svojej mašinérie, čo najskôr zbaviť. Posiela za ním najlepšieho nájomného vraha. Drsná naháňačka s rôznymi prekvapeniami sa môže začať...

Z čoho ste čerpali pri nápade na knihu Dr. Weiss, ako vám prišla ústredná pointa na um?

Pointa k príbehu sa ku mne zatúlala sama. Dávnejšie som čítal istý článok, ktorý tvrdil, že v Japonsku je už bežné, keď si niektorí zámožnejší ľudia platia za zážitok zvaný: Smrť. Za prežitie chvíľkovej smrti a znovu oživenie sú ochotní zaplatiť horibilné sumy. Aj keď je podobný koníček, či úchylka dosť morbídna, zaujala ma a námet ku knihe som mal v podstate hotový.

Odohráva sa príbeh na Slovensku? Ak áno, kde presnejšie?

Príbeh sa odohráva na Slovensku. Ak by som to mal charakterizovať presnejšie, začína v Bratislave, postupne sa presunie do Piešťan. Odtiaľ sa pomaličky premiestni do Trenčína a hlavne hustých lesov v okolí tohto krajského mesta. Konečné rozuzlenie deja je viac menej na neznámom mieste, ktoré už nechám na fantázii a ku prekvapeniu čitateľa. Je dôležité podotknúť, že dejová línia sa neustále prelína medzi reálnym a snovým svetom hlavného hrdinu, ktorého podobné hokusy pokusy so smrťou vyšli draho. Čo sa aj odzrkadlilo ne jeho psychickom rozpoložení.

Myslíte si, že podobné nebezpečné záležitosti by sa mohli v súčasnosti vykonávať aj u nás, na Slovensku?

To asi nie je moc pravdepodobné, aj keď človek nikdy nevie. Ale dúfam, že sa mojím príbehom teraz nikto neinšpiruje. Mohlo by to skončiť presne, ako v knihe.:)

Ako dlho Vám trvá napísanie takéhoto príbehu?

Konkrétne kniha Dr. Weiss asi polroka, aj s mojimi viacerými opravami. A to ich nebolo málo. Vždy si nechám knihu odležať, no a potom sa do nej zasa zahryznem a opravujem, čo opakujem zopár krát. Nakoniec sa jej však ako autor musím vzdať a poslať ju do vydavateľstva, pretože by som ju možno korigoval ešte doteraz. Keď je človek kritický, vždy nejakú tú chybičku nájde. Snažím sa to vycibriť do detailov.

Chystáte už aj ďalší román? Alebo ho už máte nebodaj napísaný?

Áno, pracujem už na ďalšej knihe a dokonca som už v celkom pokročilom štádiu, takže dúfam, že sa ju podarí čoskoro dokončiť. Bude to takisto mysteriózny triler zo slovenského prostredia, no ešte by som k nemu nechcel veľa prezrádzať, keďže je stále v štádiu tvorenia a každodenného dolaďovania textu.

Ako by ste čitateľov inšpirovali, aby si zaobstarali práve Vašu knihu?

Keďže je to mysteriózny príbeh s rôznymi drsnejšími, ale aj emotívnejšími scénkami, chcel by som týmto ľuďom odkázať, aby sa ho nebáli a skúsili sa začítať. Verím, že úplne každý si tam môže nájsť to svoje.  Či už milovník akcie, napätia, alebo práve všemožných ľudských emócií, ktoré si idú vždy svojou nepredpovedateľnou cestičkou.  Dúfam, že sa pri románe hlavne nikto nebude nudiť a po prečítaní posledného slova nad celým príbehom pouvažuje a len tak ľahko z neho výsledný pocit nevyprchá.

Kniha Dr. Weiss sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma >>

Viac o téme: Kniha Dr. Weiss
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu