Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Cesta ku zdraviu: Vyliečte sa chutnými šťavami

Obal knihy Liečenie šťavami
Obal knihy Liečenie šťavami (Zdroj: PR)

Poznáte nejaké liečivé tinktúry? Ak sú vyrobené po domácky, môžu predstavovať nenahraditeľnú pomoc pri rôznych chorobách. Ich výhodou je dlhá trvanlivosť a vysoká koncentrácia účinných liečivých látok, ako aj jednoduché používanie.

Tinktúry možno pripravovať v domácich podmienkach, treba však postupovať opatrne, pretože majú silnejšie účinky ako zápary alebo odvary. Pomáhajú odstraňovať ťažkosti alebo dopĺňajú liečebné kúry. Vždy ich treba užívať v malých množstvách a dávkovanie prísne dodržiavať.

V knihe Liečenie šťavami predstavuje autorka, odborníčka na prírodnú medicínu, jednoduché recepty na liečivé čaje, tinktúry, mastičky, odvary, zápary, vína, oleje, masky, kúpele  a sirupy, ktoré by nemali chýbať ani v jednej domácej lekárničke. Priaznivo pôsobia pri rôznych zdravotných či kozmetických problémoch a umožnia vám starať sa o svoje zdravie v súlade s prírodou. K liečivým šťavám z bylín či z rôznych plodov prírody pripojila autorka aj zopár zdravých kulinárskych receptov.

Ukážka z knihy Liečenie šťavami:

Rascovica (pri poruchách trávenia)
1 l vodky, 40 g celej rasce a 20 g cukru macerujte približne 10-14 dní. Potom výluh preceďte. Zmiešajte 1/2 pohára rascovice s pol pohárom teplého čaju. Pite po dúškoch v priebehu 1 hodiny.

Citrónový uzdravujúci nápoj (dodáva energiu a zvyšuje tlak)
Šťavu z jedného citróna a zápar pripravený z lyžice medovky zalejte šálkou vriacej vody. Prilejte kalíšok vodky alebo rumu.

Tinktúra z aloy (pri vredoch hrubého čreva a konečníka)
500 g listov aloy pomeľte v mlynčeku na mäso, pridajte 500 g tekutého medu a 1 l červeného vína. Vlejte do nádoby z tmavého skla a nechajte stáť 5 dní v chlade.
Použitie: Prvý týždeň pite 3-krát denne 1 čajovú lyžičku hodinu pred jedlom. Druhý týždeň pite 3-krát denne 1 polievkovú lyžicu pred jedlom. Kúra by mala trvať najmenej 2-3 týždne, najlepšie výsledky však prináša po 2 mesiacoch.

Tinktúra z kvetov slnečnice (liek proti horúčke a na povzbudenie chuti do jedla)
5 lyžíc čerstvých kvetov slnečnice zalejte 125 ml liehu a nechajte 14 dní odstáť na tmavom a chladnom mieste. Všetko potom sceďte a prelisujte. Užívajte 3-krát denne po 30 kvapkách vo vode.

Tinktúra z petržlenu (pri bolestiach nervov zubov)
Šťava z koreňa petržlenu zmiešaná v rovnakom množstve 70-percentného liehu zmierňuje bolesti nervového pôvodu. Pri bolestiach si v tinktúre namočte prst a potierajte si ním líca alebo ďasná pozdĺž nervu. Fľaštičku vždy dobre uzavrite.

Kniha Liečenie šťavami sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu