Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kto spáchal ten brutálny zločin?!

Obal knihy Na zimu zatvorené
Obal knihy Na zimu zatvorené (Zdroj: ipark.sk)

Nad pobrežím sa rozprestiera jesenná hmla. Ove Bakkerud sa rozhodol, že strávi na chate ešte posledný pokojný víkend, kým ju zavrie na zimu. Keď tam však príde, zistí, že sa do nej niekto vlámal. A v susednej chate leží muž ubitý na smrť.

Na zimu zatvorené je prelomový román jedného z najpopulárnejších autorov detektívok. Jorn Lier Horst ponúka po mimoriadne úspešných románoch Poľovné psy a Jaskynný muž ďalšiu chuťovku. Práve kniha Na zimu zatvorené sa stala prelomom v kariére autora, ktorý za ňu dostal Cenu nórskych kníhkupcov a definitívne sa zaradil medzi bestsellerových spisovateľov.

„Veľmi severské, veľmi podmanivé. “
Bookoxygen

Policajný vyšetrovateľ William Wisting videl už aj predtým hrôzostrašné vraždy. No bizarný pohľad, aký sa mu naskytne v stavernskej chate v tú jeseň, je aj pre neho niečo nové. Keď inšpektora na spiatočnej ceste z miesta činu ktosi prepadne a on navyše zistí, že do prípadu je zapletená i jeho dcéra, zvrtne sa vyšetrovanie nečakaným smerom. Vyzerá to, akoby niekto už nemal čo stratiť. Zvláštnym znamením, ktorému nik nerozumie, sú mŕtve vtáky padajúce z neba.

Jørn Lier Horst až donedávna pôsobil ako hlavný vyšetrovateľ v Larviku, študoval kriminológiu, filozofiu a psychológiu. Debutoval detektívnym románom Kľúčový svedok založenom na skutočnom prípade. Uviedol ním už čoskoro desaťdielnu sériu kníh s inšpektorom Williamom Wistingom a jeho dcérou, novinárkou Line.

„Klasická policajná procedurálka od autora, ktorý veľmi dobre ovláda svoje remeslo. Každý milovník detektívok by si na Jørna Lier Horsta mal nájsť čas, Na zimu zatvorené je ideálnym úvodom.“
Dagbladet

Na zimu zatvorené je mimoriadne pútavá detektívka, pri ktorej vidieť, že autor pôsobil ako vrchný vyšetrovateľ. Horst dokáže do detailov popísať priebeh policajného vyšetrovania, ale v žiadnom prípade nenudí a nezdržiava. Či už je to komunikácia s novinármi, pátranie na mieste činu alebo práca technikov vo vyhorenom byte.
Klasické krimi, v ktorom si zamilujete hlavnú postavu, vyšetrovateľa Williama Wistinga a jeho dcéru novinárku Line.

Viac mrazivých príbehov z drsného severu nájdete na
www.severskekrimi.sk

Kniha Na zimu zatvorené sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu