Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Asi som fakt blondína!

Obal knihy Asi som fakt blondína! Zobraziť galériu (2)
Obal knihy Asi som fakt blondína! (Zdroj: ipark)

Pokazila sa mi práčka. Tak volám do opravovne. Keď poviem základné informácie o tom, čo sa s ňou stalo, pani na druhej strane telefónnej linky mi dá na výber. „Môžeme prísť pozajtra, vyhovuje termín osem desať alebo radšej desať dvanásť?“ Vyberám si ten osem desať, to stihnem prísť aj načas do práce.

V inkriminovaný deň ide dcéra do školy autobusom, ja čakám na opravára. Je osem pätnásť a jeho nikde. O osem tridsať to začína vo mne vrieť. Káva je vypitá, končí sa aj Teleráno – to už je osem tridsaťpäť. Volám do opravovne na dispečing. Pani ma informuje, že opravár je už na ceste ku mne. Pre istotu mi dala naňho mobilné číslo. Skúšam mu volať – nezdvíha. Asi je fakt na ceste. Tak čakám ďalej. O deviatej to zabalím. Musím do práce. Sadnem do auta a riskujem pokutu, za jazdy totiž volám do opravovne, že som odišla a chcem si dohodnúť náhradný termín. „Pani zlatá, ja nemôžem čakať hodinu, to je pre mňa veľký luxus, váš kolega mal prísť o osem desať,“ pripomínam jej.

Pani na druhom konci na sekundu-dve zmĺkne a potom vraví: „Ale on nemal prísť na osem desať, mal prísť medzi ôsmou a desiatou!“

Teraz zmĺknem ja. „Aha,“ hlesnem, lebo neviem, čo na to povedať. Nuž čo, chyba lávky, nerozumeli sme si. Dohadujeme si teda iný termín. „Vyhovuje vám zajtra, osem – desať alebo desať – dvanásť?“ pýta sa ma. Už sa nedám nachytať. „Pre istotu radšej presne na ôsmu,“ poviem. Pani sa zasmeje a súhlasí. Nemôže vedieť, že som blondína. Ale niekedy mi to fakt sekne...

V knihe Aj blondínky to vedia nájdete desiatky podobných úsmevných príbehov, ktoré si môžete vziať na cestu vlakom, do čakárne k lekárovi alebo si v nich listovať len tak, pre potešenie. Známa šoubiznisová redaktorka a autorka knižiek Marika Studeničová ponúka 6x9 postrehov zo života, ktoré vás pobavia.

„Myslím, že keby si túto knižku prečítala Jessica Sarah Parkerová, určite by uvažovala nad pokračovaním seriálu Sex v meste,“ pousmial sa známy spevák Paľo Hammel.

Vtipné, milé a láskavé postrehy, ktoré pohladia každú ženskú dušu.

A herečka Diana Mórová dodáva: „Chcete si oddýchnuť a na nič nemyslieť? Iba sa jemne popod nos usmievať? Skúste si prečítať Marikinu knihu!“

Prečítajte si ďalšie dva postrehy z novinky Aj blondínky to vedia!

Páni, my to vieme!

„Ty si pribrala!“ povedal mi nedávno kolega. Prešla som jeho postreh bez komentára. Už ho totiž poznám, okrem váhy zvykne ženám občas pripomenúť vek, inokedy fakt, že sme prešvihli návštevu kaderníka, a len občas sa (na naše prekvapenie) stane, že nám pochváli outfit. Doteraz som nezistila, či to myslí zo žartu, alebo ho takto nepekne poznačila nejaká potvorská ženská. Milý človek, len na jeho poznámky si treba zvyknúť, inak nás privádza do rozpakov, slabšie povahy do depresie.

Spomínam si ešte na jedného podobného džentlmena, ktorý sa ma mesiac po pôrode tretieho dieťaťa spýtal, kedy idem rodiť. Vtedy som nevedela zareagovať, lebo na rozdiel od spomínaného kolegu som to nečakala (aké dôležité je byť pripravený!)

Isté je jedno: viem, že som pribrala (vravím si, že je to dôkaz toho, že sa mám skvelo), viem, že už nemám dvadsať (a som s tým vyrovnaná) a tiež vidím v zrkadle, že by som si mala ísť dať dofarbiť vyrastené korienky vlasov (budúci týždeň mám termín u kaderníčky).

A rovnako som vtedy po pôrode vedela, že mám veľký zadok. Páni, my to vieme lepšie než vy. Fakt nám to nemusíte pripomínať. Skúste byť džentlmeni, a hoci si myslíte svoje, chváľte nás. A nemyslím len ten outfit, my predsa vieme, čo nás to stojí, aby sme sa vám páčili!

Čo viete o sexe?

Cestovali sme s českou speváckou legendou Naďou Urbánkovou s našou rolšou po slovenských mestách. Presúvali sme sa autom a dlhú chvíľu si krátili nezáväzným babským klebetením. Ani neviem ako, skončili sme pri sexe. Teda, pri tejto večne živej téme. Míňali sme totiž práve verejný dom, a tak téma bola v mihu na svete. Rozohrali sme debatu o tom, ako to tam asi vyzerá, čo za ženské sú tie „dobrovoľníčky“, ktoré za poplatok venujú mužským kúsok rozkoše, ktorej sa im v manželskej posteli nedostáva. Konštatovali sme, že niečo na tom mimomanželskom sexe asi bude. Pre niečo tam predsa naši muži chodia! Hľadať stratené sebavedomie, rozptýlenie, tvorivé podnety či psychické aj fyzické uvoľnenie? Dostanú do ruky hračky, o ktorých snívajú a ktoré im doma nedoprajú. Tak ako keď boli malí a túžobne hľadeli na červenú formulu 1 za výkladom s hračkami. „Už jednu doma máš,“ povedala vtedy mama a ťahala syna od výkladu preč. „Ale tá je už ojazdenááá,“ reval chlapček, aby si po rokoch za inú hračku potajme zaplatil sám.

Vravím Nadi: „Počuj, veď ty musíš o sexe vedieť všetko, keď si mala troch manželov!“ Na to sa táto sedemdesiatnička zamyslela a s bohorovným pokojom mi povedala: „No práve! O sexe neviem skoro nič, lebo väčšinu času som bola vydatá!“

A ako ste na tom vy? Čo vlastne viete o sexe? Alebo ste vydatá?

Kniha Asi som fakt blondína sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný ober po celej SR zdarma>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu