Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

KNIHA NA TÝŽDEŇ: Lena Riečanská: Nikdy mi nebolo lepšie

Nikdy mi nebolo lepšie
Nikdy mi nebolo lepšie (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Slovenská autorka Lena Riečanská má na svojom konte viacero knižných publikácií. Jej piatym románom je kniha s názvom Nikdy mi nebolo lepšie – slasti a strasti jednej single.

Hlavnou hrdinkou románu je Aneta Kováčová, racionálna žena, striktne dodržiavajúca zásady a morálku. Práve vďaka svojmu konzervatívnemu správaniu pôsobí odlišne, čím sa vymyká zo vzorového rámca tuctovej ženskej hrdinky. Možno aj to bola, či už zámerná alebo nevedomá, snaha autorky Leny Riečanskej, ktorou sa snažila zmeniť priemernosť bežného románu pre ženy.

„Život je úžasný, jedinečný, aj keď nie vždy si to myslíme. Napriek tomu asi každý z nás zažil chvíľku, keď si povedal: „Nikdy mi nebolo lepšie.“ A takú chvíľku si chce uchovať v mysli navždy. Alebo...?“   Spomedzi Anetiných vlastností a predností prevyšujú jednoznačne tie kladné. S vysokou a štíhlou postavou sa rozhodne môže viac než pýšiť. A vlastne ani nie, nadpriemerná inteligencia jej dáva dostatočne najavo, že to nie je tá najadekvátnejšia voľba, akou treba opačné pohlavie zaujať. Okrem iného je aj citlivá a pomerne chladná, čo jej samej viac uškodí, keďže si málokoho pustí k telu.

Anetina najlepšia kamarátka je úplný opak jej samej. Autorka dáva čitateľom pomerne jasne najavo, ktorá z nich má navrch a ktorá je, naopak, tou v ústraní. Kým Aneta je len tou „dážďovkou“ v úzadí, Magda Slováková je populárnou „lienkou“, vábiacou všetkých mužov v jej blízkosti. S odstupom času si Aneta začína uvedomovať, že všetka pozornosť sa orientuje na jej kamarátku, s čím sa dá stotožniť naozaj ťažko. Čo nevidieť, prichádzajú neadekvátne rozhodnutia z Anetinej strany, prameniace z čoraz rastúcej žiarlivosti. Dokážu tieto dramatické scény oddeliť nerozlučné kamarátky, alebo sa im podarí opäť nájsť si k sebe cestu aj napriek toľkým odlišnostiam?

„Dnes nechcela byť stredobodom pohľadov, túžila stať sa stredom jeho vesmíru.“  A čo láska? So svojou neprístupnosťou to bude mať ťažké. Odchod otca v detstve ju poznačil natoľko, že chlapom jednoducho neverí. Podarí sa nezávislej Anete získať muža svojich snov? Bude spontánna cesta do Ríma nápomocná v pátraní po celoživotnej láske, alebo sa jej vytúžený hrdina vráti späť z minulosti? Kto vie, kam Anetu osud zaveje. A najmä, kto ju láskou naplní...

Táto kniha sa snaží zapadnúť do súčasného sveta. Sveta, do ktorého je ťažké priniesť niečo nové. Svojím dynamickým spádom je román určený ženám, ktoré hľadajú oddychové čítanie. Aj zopár menších štylistických nezrovnalostí sa dá tejto knihe odpustiť. Dokonca aj miestami ľahko predpovedateľné scény nie sú prekážkou. Autorka prináša príbeh adekvátny dnešnej uponáhľanej dobe, pretože Nikdy mi nebolo lepšie sa dá skutočne prečítať jedným dychom.

Kniha Nikdy mi nebolo lepšie sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk vo zvýhodnenej cene>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu