Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bibliu módy pokrstila Jana Pištejová čipkou

Bibliu módy pokrstila Jana Pištejová
Bibliu módy pokrstila Jana Pištejová (Zdroj: Jan Zemiar)

Priamo na prehliadkovom móle v rámci 9. ročníka jesenných Bratislavských módnych dní (BMD) pokrstili v utorok (14. 10.) výpravnú obrazovú publikáciu Móda.

"Podarilo sa nám kúpiť a preložiť bibliu módy, je to ďalší krásny titul z našich encyklopedických radov, kde nájdete kompletne od A po Z všetko o móde. Sú to informácie overené odborníkmi. Je to kniha pre všetkých, ktorí módu milujú," uviedla k pôsobivej knižnej novinke generálna manažérka Euromedia group, členka predstavenstva vydavateľstva Ikar Gabriela Belopotocká.

Unikátna publikácia rozpráva fascinujúci príbeh módy od extravagancie starovekého Egypta až po legendárne módne domy. Zachytáva najnovšie značky a prehliadkové senzácie, odevy, doplnky, štýly a významné okamihy dejín módy, ako aj príbehy jej priekopníkov. Vizuálne bohaté katalógy sú zostavené z obrazov, sôch i fotografií a doplnené odbornými komentármi. "Má takmer 500 strán, sú tam príbehy módnych návrhárov, vývoj doplnkov - klobúkov, kabeliek, topánok, veľa zaujímavých vecí pokiaľ ide o štruktúru látok," priblížila Mária Lešková, PR manažérka vydavateľstva Ikar, výnimočnú publikáciu, ktorá vyšla v náklade 3000 kusov.

Fotografická výprava do minulosti predstavuje v desiatich kapitolách klasické šaty zo všetkých uhlov a približuje detaily látok, krajčírskeho spracovania a doplnkov, ktoré z týchto šiat urobili kultové alebo výnimočné kusy. Dvojstranové obrázky zachytávajú náladu spoločnosti alebo momenty stelesňujúce atmosféru doby - od extravagancie na kráľovských dvoroch po zrodenie fenoménu supermodelky. Knihu Móda zobrazujúcu dejiny všetkého, čo si ľudia obliekali, pokrstila čipkou návrhárka Jana Pištejová, ktorá prehliadkou na BMD oslávila 20. výročie pôsobenia na módnej scéne. "Kniha je úžasná, každý si tam nájde čokoľvek. Je to zaujímavé čítanie do každej domácnosti, jednoducho niečo, čo každý z nás chce mať doma," povedala Jana Pištejová.

Kniha Móda - obrazové dejiny obliekania a štýlu, vznikla v spolupráci so Smithsonovým inštitútom, najväčšou múzejnou a výskumnou inštitúciou na svete, ktorá zastrešuje 19 múzeí a galérií. Prvý raz vyšla vo Veľkej Británii v roku 2012 vo vydavateľstve Dorling Kindersley.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu