Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na vinobraní uvedú do života novú knihu o Rači

Operný spevák Martin Babjak
Operný spevák Martin Babjak (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Nová kniha o Rači s názvom Rača miesto, kde sa dobre žije uvedú slávnostne do života počas prvého dňa tradičného račianskeho vinobrania v piatok 12. septembra o 17.00 h v sobášnej sieni na Kubačovej ulici.

"Krstnými rodičmi" budú slovenská herečka Eva Krížiková a operný spevák Martin Babjak. Kniha čitateľovi priblíži kultúrno-spoločenské pozadie Rače, jej históriu a uchovávanie tradícií. "Snahou tiež bolo prispieť k šíreniu dobrého mena našej mestskej časti a k pocitu budovania hrdosti na to, kde naši obyvatelia žijú. Čitatelia si v knihe nájdu informácie o možnostiach kultúrneho a športového vyžitia, tipy na trávenie voľného času s rodinou či priateľmi a tiež možnosti pre milovníkov histórie," priblížila obsah knihy jej spoluautorka Monika Debnárová z Miestneho úradu v Rači.

Mestská časť Rača vydáva v poradí už tretiu knihu. "Po Vinohradníckych povestiach, ktorých spoluautorkou je Račianka Dobroslava Luknárová a Tradičných račianskych jedlách od Františka Janatu a Anny Zvozilovej, je kniha "Rača miesto, kde sa dobre žije" vydávaná pri príležitosti 440. výročia prvej doposiaľ známej písomnej zmienky o Rači," doplnila Eva Miklánková z MÚ v Rači.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu