Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Knižné tipy: Erotický román drsnejší než Päťdesiat odtieňov aj najlepšie severské krimi

Knižné tipy: Najlepšia škandinávska detektívka aj erotický román drsnejší než Päťdesiat odtieňov
Knižné tipy: Najlepšia škandinávska detektívka aj erotický román drsnejší než Päťdesiat odtieňov

Chcete sa zorientovať so vete kníh? Viete, čo je v týchto dňoch nové? Vybrali sme pre vás novinky, ktoré stoja za prečítanie. Ak máte radi detektívky, určite si prídete na svoje vďaka knihe Netopierí muž z pera jedného z najúspešnejších severských autorov súčasnosti Jo Nesba. Keď ste doslova zhltli erotické romány z triĺógie Päťdesiat odtieňov, nenechajte si ujsť novinku Tento muž. Tá je ešte odvážnejšia ako spomínané bestsellery.

Netopierí muž - Jo Nesbo


Prvý prípad s detektívom Harrym Holem sa odohráva v Austrálii. Inšpektora vyslali na opačný koniec sveta, aby sekundoval miestnemu policajnému zboru pri objasnení vraždy nórskeho dievčaťa. Okrem toho sa má zbaviť problémov s alkoholom a dostať sa z psychických ťažkostí. Pri autonehode totiž jeho vinou zomrel kolega. Harry Hole však nevie sekundovať. Preberá iniciatívu, len čo zistí, že nejde o jedinú vraždu, ale že má dočinenia s masovým vrahom. Postupne preniká do prostredia drogových dílerov, prostitútok, cirkusantov a boxerov.
Tento muž - Jodi Ellen Malpasová


Kniha Tento muž z edície svetových bestsellerov vás víta v jeho zmyselnom svete. Autorka Jodi Ellen Malpasová rozpráva príbeh o mladučkej architektke, ktorá prijíma ponuku na prácu v hoteli Zámok. Tento hotel je veľmi luxusný a Ava O´Sheaová nemá ani len poňatia čo ju tam bude čakať. Na začiatku to začína pohovorom s typickým snobským nafúkancom, z ktorého je Ava úplne unudená, no prekvapí ju nečakané stretnutie s Jesse Wardom. Ten je samozrejme krásny, na pohľad očarujúci, namyslený plejboj, ktorý má koníček v bezhraničných erotických radovánkach, v ktorých nepozná žiadne medze. Ako inak, pohľad do očí a preskočenie iskry a už sa v tom vezie.
Objednávame si z vesmíru - Bärbel Mohr

Kniha Objednávame si z vesmíru vám prináša rôzne rady a príklady ako si objednávať z vesmíru. Stále ste si nenašli toho pravého, životného partnera, po ktorom snívate celý život? Vaša práca vám už ide hore krkom a potrebovali by ste vymeniť už aj starý byt za nový? V tejto knihe Objednávame si z vesmíru sa dočítate to, ako sa naučiť plniť si priania. Autorka knihy Bärbel Mohrová  vám poradí, ako si vlastnými myšlienkami môžete privolať alebo rovno objednať z vesmíru to, po čom naozaj túžite. Pomôže vám objaviť v sebe svoj vnútorný hlas a čo je dôležité aj to, ako ho správne počúvať.  Naučí vás plniť si povinnosti voči sebe i formovať svoj život pozitívne. Táto kniha Objednávame si z vesmíru je plná príbehov i názorných životných ukážok, prostredníctvom ktorých vám ponúka rady a tipy, ktoré môžete s úspechom využiť v každodennom živote.
Môj život - Alex Ferguson

Kniha Môj život od Alexa Fergusona je inšpirujúci príbeh muža považovaného za najlepšieho britského futbalového trénera všetkých čias. Strhujúci, občas veselý, vždy však priamy príbeh sira Alexa Fergusona sa začína v glasgowskej štvrti Govan známej pre lodné doky. Alex Ferguson úprimne spomína na svoju trénerskú kariéru, nevídaný aberdeensky úspech a dvadsaťsedem triumfálnych rokov v Manchestri United. Manchester United prešiel za posledné štvrťstoročie obrovskými zmenami, ktoré ho klasifikovali na športovú značku svetového významu. A to všetko s jediným trénerom, kvalitným kádrom a ohromujúcou sériou úspechov v Lige majstrov v roku 2008 a triumfom v Premier League v roku 2013.
Doktor spánok - Stephen King


Kniha Doktor Spánok od svetoznámeho spisovateľa Stephena Kinga prináša príbeh už o dospelom chlapcovi Dannym Torrancovi, ktorému sa len o chlp podarilo ujsť pred smrťou v hoteli Pekná vyhliadka. Jeho trápenia z obdobia detstva ho ale stále prenasledujú a sprevádzajú. Žiarenie, ktoré je vlastne brané ako jeho nadprirodzená schopnosť, ho tiež otravuje a trpí ním. Toto žiarenie  mu dáva možnosť vidieť aj veci, ktoré by nemali vychádzať na povrch a mali by byť tajné a súkromné.

Krv prvorodených - Juraj Červenák

Druhý prípad zavedie Steina, Barbariča a Jaroša do rudolfínskej Prahy. Kto vraždí prvorodené deti významných katolíckych hodnostárov? Je to židovské či protestantské sprisahanie? Súvisí to nejako s duševnou chorobou Rudolfa II. a snahami zvrhnúť ho z trónu? Kam až siahajú krvavé stopy, po ktorých sa trojica vyšetrovateľov pustí?

 

Violetta kniha krásy - kolektív autorov


Hrdinka známeho televízneho seriálu prináša rady, vďaka ktorým budú prvé krôčiky vo svete pestovania krásy príjemné a zábavné. O svoje tajomstvá sa v knižke podelili tí najlepší vizážisti a štylisti.
 

 

 

 

Manželský omyl- Jennifer Probstová

Carina Conteová sa ešte ako dospievajúce dievča doma v Taliansku zaľúbi do Maxa Greya, najlepšieho priateľa svojho brata Michaela. Po skončení štúdií prichádza do Ameriky, aby začala pracovať v Michaelovom novom podniku, sľubne sa rozvíjajúcej pekárenskej firme, kde sa s ňou počíta na vedúcu funkciu. No niektoré veci sa jednoducho nikdy nezmenia: zdá sa, že jej rodina sa k nej nikdy neprestane správať ako k malému dievčatku. Popri troch absolútne úžasných a úspešných súrodencoch prischla Carine úloha škaredého kačiatka.
 

Kaviarenské tajomstvá - Ivana Havranová

Kniha Kaviarenské tajomstvá od autorky Ivany Havranovej rozpráva príbehy kaviarní. Kaviarne žijú svoj život, svoje i cudzie príbehy. Ukryté medzi starými múrmi, v ponurom svetle, vítajú unavených, nešťastných, zlomených, smädných. Sú svedkami vášnivých debát aj milostných vyznaní. Kaviarne sú domovom všetkých z ulice a kto ich raz objavil, už nikdy sa necíti sám. Vedia o láskach, rozchodoch aj mordoch, ale diskrétne mlčia. Ivana Havranová poodhalila niektoré tajomstvá. Kto tu vtedy žil a bol pri tom, si určite spomenie... poznáš ten príbeh?

 

 

Malá kniha štíhlosti - Lauren Slayton

Malá kniha štíhlosti poskytne know-how a všetky veci, ktoré treba spraviť, keď sa chystáte do plaviek. Pomôže vám žiť svoj život štíhlo, šťastne až do smrti. Expertka na výživu a zakladateľka Foodtrainers Lauren Slayton vám pomôže obísť tie dokola omieľané prekážky v diétach - prácu, rodinu, spoločenské akcie, sviatky a ďalšie. Slayton sa s vami podelí o tajnú súčasť chudnutia - plánovanie - pretože predvídanie prekážok medzi vami a štíhlosťou je rovnako dôležité ako to, čo jete. A čo je na tom všetkom najlepšie? Lauren vytvorí stratégie za vás.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu