Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vychádza slovenská novela Hypnos: Víťazná kniha súťaže Detektívka 2013

Obal knihy Hypnos
Obal knihy Hypnos

BRATISLAVA – Knižná novinka Hypnos slovenského autora Rolanda Oravského prichádza v týchto dňoch na pulty slovenských knižných obchodov. Hypnos je víťaznou knižkou súťaže Detektívka 2013. TASR informovala knižná editorka vydavateľstva Forza Music Dagmar Kinčeková.

Dej knihy Hypnos situoval autor do vzdialenej budúcnosti, do čias, keď ľudia kolonizujú aj iné planéty slnečnej sústavy. Nové životné podmienky však automaticky neznamenajú premenu ľudského charakteru k lepšiemu. A práve preto na planétu Hypnos prichádza vyšetrovateľ Linus, pred ktorým vyvstane neľahké rozhodovanie - život blízkej osoby alebo záchrana neznámych inteligentných jedincov na cudzej planéte.

Publikácia v marci minulého roku vyhrala literárnu súťaž o najlepší detektívny príbeh s názvom Detektívka 2013. Košický autor Roland Oravský je študentom medicíny a jeho detektívny román z budúcnosti s názvom Hypnos je zároveň jeho autorským debutom. O jeho víťazstve rozhodol odborný garant súťaže Kornel Földvári, ktorý vyzdvihol u autora presvedčivé spojenie dvoch žánrov – detektívky a sci-fi. Na súťaži sa zúčastnilo takmer 50 autorov všetkých vekových kategórií. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu