Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zahanbujúce zábery, ktoré obleteli celý svet: Hokejistov viezol nedôstojný črep!

Hokejistov cez mesto viezol retroautobus Zobraziť galériu (9)
Hokejistov cez mesto viezol retroautobus (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Triumfálny návrat slovenských hokejistov zo svetového šampionátu bol určite v pondelok najsledovanejšou správou dňa. Po dlhých rokoch sa im opäť podarilo vybojovať medailu a za tento úspech sa im fanúšikovia aj patrične odvďačili. Mnohí z nich sa však pozastavovali nad tým, v čom sa ich hrdinovia priviezli na Námestie SNP. Niektoré české médiá hovoria o autobuse "z roku pána".

Už včera pred finálovým zápasom s Ruskom bolo jasné, že národný tím sa môže po návrate na Slovensko tešiť na vrelé prijatie. Po deviatich rokoch sa našim hokejistom totiž na hrudi opäť ligoce medaila, tentokrát strieborná. To, čo zažívali po príchode na rodnú hruď, predčilo aj ich najväčšie očakávania. Už na letisku vo fanzóne ich očakávali stovky fanúšikov, ktorí sa nevedeli dočkať toho, ako Chárovi, Šatanovi či Lacovi potrasú rukou.

Potom celé mužstvo spolu s trénerom Vůjtkom a realizačným tímom nastúpilo do autobusu, ktorý ich mal previezť Bratislavou, aby sa s nimi mohlo zvítať čo najviac fanúšikov. Mnohých v tomto momente zarazilo, že namiesto toho, aby sa odviezli v elegantnom vozidle hodnom dosiahnutého úspechu, prišla pre nich Karosa, ktorá bola nepochybne staršia ako niektorí členovia slovenského tímu. Viacerí čitatelia boli šokovaní, ako niečo také strašné mohol niekto objednať.

Príchod na letisko
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Martin Olexy)

Vytuningovaný kabriolet síce splnil svoj účel (dorazil do cieľa), aj tak by si ale strieborní medailisti nepochybne zaslúžili niečo novšie a najmä dôstojnejšie. Predovšetkým, keď tieto zábery obleteli celý svet. Možno sa opäť v Amerike utvrdia v názore, že ešte jazdíme na koňoch. Ak chcel niekto vybrať retro štýl, mohol sa aspoň posnažiť a autobus oblepiť. Objavili sa však aj názory, že hlavné je, že bol pojazdný a hokejistov priviezol živých a zdravých.

Autobus v roku 2002 (Zdroj. Greb TV Markíza)

Autobus v roku 2002
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: MARKIZA)

Ako sme zistili, ani prenájom autobusov nie je žiadna luxusná záležitosť. Najluxusnejší autobus, ktorý sa na Slovensku prenajíma, stojí do 50 eur na hodinu. Ak nemá hokejový zväz ani 1000 eur na vhodný autobus, zrejme by mohol tlačiť na vládu, že keď politici majú na let do dejiska šampionátu, mohla by nájsť aj peniaze na autobus.

Na internetových fórach užívatelia dokonca tento automobilový skvost "ozdobený" nápisom spoločnosti, ktorej patrí, nazvali "retroautobusom" či dokonca "črepom".

Karosa, ktorá prevážala našich hokejistov, bola vyrobená v roku 1990
Zobraziť galériu (9)
Karosa, ktorá prevážala našich hokejistov, bola vyrobená v roku 1990

Topky sa preto zaujímali, či Dopravný podnik mesta Bratislava nemal k dispozícii lepšie vozidlo. "Myslíme si, že autobus, ktorý sme poskytli slovenským hokejistom pri prejazde Bratislavou, vyhovoval požadovaným podmienkam. Je jedinečný a na kabriolet sme ho prerobili práve na takéto špecifické príležitosti," uviedla hovorkyňa DPB Agáta Staneková.

Do úvahy pripadala aj možnosť, že by sa autobus prenajal zo zahraničia. To však vzhľadom na obmedzené finančné prostriedky Dopravného podniku nebolo možné. "Nad prenájmom iného (lepšieho) vozidla zo zahraničia sme neuvažovali a ani nevieme, koľko by to stálo. Prevoz hokejistov organizovala iná spoločnosť, nie DPB," dodala Staneková.

Na záver si vám dovolíme poskytnúť malú ukážku toho, ako vyzerá autobus pri oslavách v iných európskych štátoch.

Karosa terčom vtipov
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: internet)

Oslavy Chelsea Londýn

Takýto krásny modrý autobus previezol hlavným mestom Anglicka víťazov Ligy majstrov Chelsea Londýn
Zobraziť galériu (9)
Takýto krásny modrý autobus previezol hlavným mestom Anglicka víťazov Ligy majstrov Chelsea Londýn  (Zdroj: SITA)

Oslavy Realu Madrid

Hanbiť sa nemusí ani futbalový majster zo Španielska Real Madrid
Zobraziť galériu (9)
Hanbiť sa nemusí ani futbalový majster zo Španielska Real Madrid  (Zdroj: SITA)

 

Zrejme nás však vidí svet takto...

Karosa terčom vtipov
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: internet)

A ešte pre prehladnejšie porovanie

Karosa terčom vtipov
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: internet)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu