Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Spomienka na Demitru: Dojemné gesto ruských fanúšikov!

Ruská pocta Demitrovi Zobraziť galériu (3)
Ruská pocta Demitrovi (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Hokejové majstrovstvá sveta vo Fínsku a Švédsku sa skončili pre náš tím obrovským úspechom. Že si nakoniec zahráme až vo finále, zrejme nikto neočakával ani v tom najdivokejšom sne. Myšlienky našich hokejistov smerovali počas celého šampionátu do neba za Paľom Demitrom (†36). Spomenuli si na neho aj ruskí fanúšikovia, a to dokonca ešte na prípravnom zápase pred MS 2012.

V apríli slovenská reprezentácia absolvovala dve prípravné stretnutia s Ruskom, ktoré sa odohrali na štadióne Lokomotivu Jaroslavľ. Emócie boli veľké a na tím, ktorý na miestnom ľade ešte donedávna hrával, spomínali hráči i diváci. Trojica Rusov si dojemným gestom uctila pamiatku aj nášho Pavla Demitru, keď sa na štadióne objavila s dvoma transparentmi odkazujúcimi práve na bývalého kapitána slovenského výberu. Nápis na nich hovoril za všetko. "Ďakujeme Slovensko, odpusťte, že sme ho nezachránili. Náš hrdina."

Spomienka na Demitru: Dojemné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Na legendárneho hráča a dobrého kamaráta sa spomínalo aj v nedeľu počas finálového zápasu Majstrovstiev sveta, v ktorom o zlato bojovalo Rusko a Slovensko. Spomienku na neho nosia naši reprezentanti stále vo svojich srdciach, čo svojím gestom dokázal aj Zdeno Chára. Po tom, ako nad hlavu zdvihol striebornú trofej, ukázal prstom do neba na znak toho, že medailu venuje v prvom rade jemu.

Spomienka na Demitru: Dojemné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Okrem kapitána Boston Bruins mali viacerí na rôznych častiach výstroja Demitrovu podobizeň alebo číslo, s ktorým počas svojej kariéry hrával. Branko Radivojevič ho napríklad nosil pod dresom na tričku, Tomáš Kopecký mal číslo 38 na šiltovke a brankár Ján Laco na prilbe.

Spomienka na Demitru: Dojemné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Ruský tím čerstvý titul majstrov sveta venoval Lokomotivu Jaroslavľ, ktorého celé mužstvo zahynulo minulý rok pri leteckej tragédii. Lietadlo, ktoré ho v septembri viezlo na úvodný zápas sezóny, sa zrútilo krátko po štarte. Tragédia si vyžiadala 44 obetí, prežil len palubný inžinier Alexander Sizov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu