Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Panika v Markíze: Jedovatý arzén vo farmárskom jedle, súťažiaci v ohrození života!

Gabriel Sajka si z Farmy odniesol zdravotné ťažkosti. Zobraziť galériu (6)
Gabriel Sajka si z Farmy odniesol zdravotné ťažkosti.

BRATISLAVA – Išlo mu o život! Zdravotné ťažkosti, kvôli ktorým zo súťaže Farma odstúpil Gabriel Sajka (54), stále pretrvávajú. Levičan po odchode zo statku absolvoval množstvo vyšetrení a snaží sa dostať z problémov. Tie boli údajne spôsobené neznámou látkou, ktorú skonzumoval v jedle na usadlosti. V súvislosti s tým sa špekuluje, že sa priotrávil jedovatým arzénom.

Tretia séria reality šou Farma dáva finalistom skutočne zabrať. Dôkazom sú zatiaľ traja súťažiaci, ktorí statok opustili. Najhoršie na tom bol Gabriel Sajka. Bývalého kolotočiara skolili vážne zdravotné problémy. Tie pretrvávajú aj po odchode zo statku. Dokonca kvôli nim zrušil svoju účasť na včerajšom online rozhovore na topkách. Neustále totiž behá po vyšetreniach, aby zistil, čo sa mu vlastne stalo. Dokonca navštívil odbornú kliniku v Mníchove.

Ako nám Levičan prezradil, v jeho prípade sa skloňuje aj otrava arzénom. „Bolo to z jedla, ktoré som skonzumoval na farme. Tam sa nachádzali nejaké látky. Do dvoch dní som išiel do kolien, čo sa mi ešte v živote nestalo,” povedal nám Sajka. „Výsledky ešte nemám na stole, stále chodím po vyšetreniach, dodal na margo zdravotných prehliadok.

Hoci je jeho stav stále pomerne vážny, istý posun vpred už nastal. Zo dňa na deň sa cítim lepšie, len mám hnačky,“ prezradil Gabriel. Ako dodal, do šou by sa veľmi chcel vrátiť, ale okolnosti mu to nedovoľujú.

Otázka je, ako sa k týmto informáciám postaví televízia Markíza. Je možné, že už pri príchode na statok mal Sajka v tele niečo, čo neskôr naplno prepuklo. Poukazuje na to aj okolnosť, že nikto iný sa nenakazil. Snažili sme sa preto získať stanovisko zo Záhorskej Bystrice, oficiálne vyjadrenie sme však zatiaľ nedostali.

Čo je vlastne arzén?

Je to toxický polokovový prvok sivého vzhľadu.  V prírode sa vyskytuje v mnohých nerastoch. No nájdeme ho aj v niektorých minerálnych vodách. Akútne otravy sa prejavujú zvracaním, hnačkami, svalovými kŕčmi, ochrnutím a zástavou srdca. Hoci je arzén známy ako jedovatý prvok, kovový arzén je netoxický.

Tip: Máte už program na dnešný večer? Vyberte si z tv ponuky na stránke telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu