Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Dotazník z českej škôlky baví internet: Otec boduje originálnym opisom dcéry!

Adaptačný dotazník Zobraziť galériu (3)
Adaptačný dotazník (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Rodičia pred nástupom detí do škôlky na Slovensku väčšinou absolvujú len ústny pohovor s učiteľkami. V susednom Česku ale očividne vyplňujú dotazník. Jeden taký sa stal nedávno na internete hitom.

Tým, ktorí sú už rodičmi, určite netreba vysvetľovať, čo je to adaptačný proces. Je to čas, za ktorý sa dieťa adaptuje do nového prostredia, v tomto prípade do kolektívu materskej školy. Za normálnych okolností trvá tri až šesť mesiacov.

Súčasťou zápisu dieťaťa do škôlky býva stretnutie jeho rodiča a riaditeľa dotyčného zariadenia, ktorý ústne alebo formou dotazníka získava o maloletom základné informácie. A práve jeden taký dotazník tu máme. Pochádza od našich západných susedov a v centre jeho pozornosti sa ocitá malá Viktorka.

Napríklad sa v ňom píše, že reaguje aj na oslovenie "Viki", "Kozo", "Kto mi vypil kakao". Z ďalších odpovedí je zrejmé, že dievčinka veľmi rada papá. Medzi jej najobľúbenejšie činnosti totiž patria "raňajky, obed, večera, desiata, detská výživa, kradnutie rohlíkov v obchode a z kočíkov". Slovných perál je ale v dotazníku ďaleko viac. Tu si ich môžete prečítať.

 

Dotazník z českej škôlky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu