Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Od hokeja k zvieratkám: Zdeno Cíger si adoptoval šimpanziu slečnu Shani-Kimani!

Hokejista Zdeno Cíger si v bratislavskej ZOO adoptoval malého šimpanza Shani – Kimani Zobraziť galériu (10)
Hokejista Zdeno Cíger si v bratislavskej ZOO adoptoval malého šimpanza Shani – Kimani (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Ročná samička šimpanza učenlivého Shani-Kimani je oddnes maskotom bratislavskej ZOO! Okrem toho sa môže tešiť zo svojho nového ocka. Malú opičku si totiž adoptovala známa tvár hokeja Zdeno Cíger.


,,Všetky veci, ktoré sú spojené s deťmi a prírodou, ma vždy oslovia a preto som ponuku prijal. Aj to je možno spôsob ukázať deťom cestu, aby sa starali o životné prostredie,´´ vysvetlil Cíger.
Zobraziť galériu (10)
,,Všetky veci, ktoré sú spojené s deťmi a prírodou, ma vždy oslovia a preto som ponuku prijal. Aj to je možno spôsob ukázať deťom cestu, aby sa starali o životné prostredie,´´ vysvetlil Cíger.  (Zdroj: Jan Zemiar)
Hokejistu si za adoptívneho otca opičky vybrala spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu.
Zobraziť galériu (10)
Hokejistu si za adoptívneho otca opičky vybrala spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu.  (Zdroj: Jan Zemiar)

,,Zoologická záhrada nemá jednoduchú pozíciu, je to inštitúcia, ktorá musí fungovať len z príspevkov. Aby sme tie veci mohli aj v budúcnosti obdivovať, treba jej pomôcť aj takto,´´ doplnil riaditeľ OLO Roman Achimský.
Zobraziť galériu (10)
,,Zoologická záhrada nemá jednoduchú pozíciu, je to inštitúcia, ktorá musí fungovať len z príspevkov. Aby sme tie veci mohli aj v budúcnosti obdivovať, treba jej pomôcť aj takto,´´ doplnil riaditeľ OLO Roman Achimský.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Mama malej Shani – Kimani, ktorá sa volá Uschi, bola odvrhnutým zvieratkom. Riaditeľka bratislavskej ZOO Miloslava Šavelová hovorí, že opičku liečili aj lekári a bolo ťažké ju zachrániť.
Zobraziť galériu (10)
Mama malej Shani – Kimani, ktorá sa volá Uschi, bola odvrhnutým zvieratkom. Riaditeľka bratislavskej ZOO Miloslava Šavelová hovorí, že opičku liečili aj lekári a bolo ťažké ju zachrániť.  (Zdroj: Jan Zemiar)
Keď už bola zdravotne v poriadku, stala sa matkou samčeka Samka a po 22 rokoch porodila opäť v marci minulého roka.
Zobraziť galériu (10)
Keď už bola zdravotne v poriadku, stala sa matkou samčeka Samka a po 22 rokoch porodila opäť v marci minulého roka.  (Zdroj: Jan Zemiar)
,,Rozmýšľali sme, aké jej dáme meno a povedali sme si, že by si ho zaslúžili vybrať naši návštevníci. Dali sme im šesť mien a tri týždne sa hlasovalo,´´ priblížila výber mena riaditeľka.
Zobraziť galériu (10)
,,Rozmýšľali sme, aké jej dáme meno a povedali sme si, že by si ho zaslúžili vybrať naši návštevníci. Dali sme im šesť mien a tri týždne sa hlasovalo,´´ priblížila výber mena riaditeľka.  (Zdroj: Jan Zemiar)
Napokon zvíťazila Shani – Kimani, čo znamená zázračné dieťa. Je zároveň prvým mláďatkom ľudoopa, ktoré sa narodilo v novom pavilóne primátov.
Zobraziť galériu (10)
Napokon zvíťazila Shani – Kimani, čo znamená zázračné dieťa. Je zároveň prvým mláďatkom ľudoopa, ktoré sa narodilo v novom pavilóne primátov.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Za prázdne PET fľaše, obaly TETRA Pack alebo plechovky od nápojov sa v týchto dňoch môžu žiaci bratislavských škôl zadarmo dostať do ZOO v Bratislave. Trojtýždňovú akciu S OLO zadarmo do ZOO organizujú už deviaty rok.
Zobraziť galériu (10)
Za prázdne PET fľaše, obaly TETRA Pack alebo plechovky od nápojov sa v týchto dňoch môžu žiaci bratislavských škôl zadarmo dostať do ZOO v Bratislave. Trojtýždňovú akciu S OLO zadarmo do ZOO organizujú už deviaty rok.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Na škôlkarov je limit minimálne desať PET fliaš na osobu, obalov TETRA Pack alebo plechoviek, na žiaka základnej školy 15, povedala Šavelová. Detičky si potom vypočujú krátku prednášku o tom, prečo je dôležité separovať zber a vstupné tri eurá majú zadarmo. Akcia S OLO zadarmo do ZOO trvá do 5. októbra.
Zobraziť galériu (10)
Na škôlkarov je limit minimálne desať PET fliaš na osobu, obalov TETRA Pack alebo plechoviek, na žiaka základnej školy 15, povedala Šavelová. Detičky si potom vypočujú krátku prednášku o tom, prečo je dôležité separovať zber a vstupné tri eurá majú zadarmo. Akcia S OLO zadarmo do ZOO trvá do 5. októbra.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu