Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Údaje z Gorily o vydieraní exministra Prokopoviča polícia nepotvrdila

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Pri privatizácii bratislavského letiska, ktorú opisuje spis Gorila, sa nevydieralo a na exministra dopravy Pavla Prokopoviča nebol vyvíjaný žiadny nátlak. Hospodárskym novinám (HN) to potvrdil šéf vyšetrovacieho tímu Gorila Marek Gajdoš.

Trestné stíhanie vo veci vydierania v súvislosti s privatizáciou letiska začala Národná kriminálna agentúra začiatkom tohto roka. "Dňa 24. septembra 2013 vyšetrovateľ rozhodol o zastavení trestného stíhania v zmysle Trestného poriadku, pretože je nepochybné, že sa nestal skutok, pre ktorý je vedené trestné stíhanie. Išlo o vydieranie člena vlády v súvislosti s privatizáciou bratislavského letiska," potvrdil pre HN Gajdoš.

V dokumente Gorila zverejnenom na internete sa uvádza, že na Prokopoviča, ktorý bol v roku 2005 ministrom dopravy, vyvíjala nátlak jedna z finančných skupín, ktoré sa uchádzali o privatizáciu bratislavského letiska. Autentickosť dokumentu Gorila zverejnenom na internete sa však doteraz nepodarilo dokázať.

Prokopovič vždy úvahy o nátlaku odmietal a zároveň upozorňoval na to, že k predaju letiska nikdy reálne nedošlo.

Počas druhej vlády Mikuláša Dzurindu sa o privatizáciu bratislavského letiska uchádzalo konzorcium Two One, ktorého súčasťou bola Penta a konzorcium Abertis s účasťou J&T. Podľa Gorily sa o ovplyvňovanie ministra usilovali osoby z Penty. Vyšetrovanie polície to však nepotvrdilo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu