Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Gorilu bude veľmi ťažké zamiesť pod koberec, tvrdí Lipšic

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V kauze Gorila je už nazhromaždených toľko dôkazov a vykonaných toľko úkonov, že bude veľmi ťažké zamiesť prípad pod koberec. V dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike to povedal odchádzajúci minister vnútra Daniel Lipšic (KDH).

Dodal, že všetky podozrivé osoby z kauzy sú vystavené možnosti zo vznášania obvinení, pokiaľ sú splnené podmienky. Podpredseda Smeru-SD a nádejný Lipšicov nástupca Robert Kaliňák zdôrazňuje, že do vyšetrovania nesmú zasahovať politici. Má ju vyšetrovať zriadený tím, čo on podporuje.
      
Obaja diskutujúci sa dotkli aj otázky vymenovania Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora. Lipšic zdôrazňuje, že Slovensko potrebuje, aby bol generálnym prokurátorom slušný človek. Ten by podľa jeho slov zabezpečil mnohým ľuďom ťažký spánok.
      
Kaliňák zdôraznil, že Smer-SD počká na rozhodnutie Ústavného súdu SR a to bude rešpektovať. Zároveň pripomenul, že voľba šéfa prokurátorov v Národnej rade SR bola poznačená údajnými úplatkami, čo podľa neho dokazuje aj kauza Sasanka. "Voľba bola problémová," poznamenal s tým, že pre Smer-SD je dôležité, aby bol na Slovensku pokoj.

Lipšic ešte nie je rozhodnutý, či sa bude uchádzať o kreslo šéfa kresťanských demokratov. Rozhodne sa aj na základe toho, či bude schopný pomôcť hnutiu zvýšiť jeho preferencie. V dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 síce nepovedal, či jeho stranícky šéf Ján Figeľ zlyhal pri oslovovaní ľudí, no myslí si, že KDH nevyužilo šancu získať väčší počet voličov, hoci ju malo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu