Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Budúci týždeň padnú v Gorile prvé obvinenia, tvrdí Nicholson

Tom Nicholson
Tom Nicholson

BRATISLAVA – Na budúci týždeň budú vznesené prvé obvinenia v kauze Gorila. Na dnešnom proteste Gorila to viac ako tisícke protestujúcich ľudí povedal kanadsko-slovenský investigatívny novinár Tom Nicholson, ktorý vraj má takúto informáciu z dobre overeného zdroja z polície.

Polícia podľa Nicholsona disponuje takými dôkazmi, vďaka ktorým už kauzu nebude možné zamiesť pod koberec. "Podľa mojich informácií sú takéto informácie nazhromaždené, ale zároveň vedeli, že ak to má vyjsť týždeň pred voľbami, budú spochybnení, lebo ľudia by hovorili, že je to Lipšicova volebná kampaň," reagoval Nicholson. Kto bude obvinený, novinár neprezradil. Obmedzil sa na konštatovanie, že to bude zamestnanec štátu a nie finančnej skupiny.

Investigatívny novinár zároveň sľúbil, že svoj prvý blog o Gorile napíše už v nedeľu. Pred voľbami informácie o kauze nechcel zverejňovať, pretože sa obával zneužitia takýchto informácií. Nicholson sa rozhodol písať o Gorile blogy po tom, ako Aliancia fair-play pre neho začala organizovať finančnú podporu. Tá má zabezpečiť, aby sa Nicholson, ktorý je momentálne na voľnej nohe, mohol kauzou zaoberať aj ďalej.

Na posledných dvoch protestoch proti Gorile novinár nebol. Dnes však prišiel. "Pozvali ma," vysvetlil. Nápad nechať pred demonštrujúcimi ľuďmi prehovoriť aj politikov je podľa Nicholsona chybný. "Priestoru už mali dosť," doplnil. Pred protestujúcich by dnes mali predstúpiť predstavitelia politických strán SaS, 99% - občiansky hlas, KSS, SDĽ, Strany Slobodné Slovo Nory Mojsejovej a Obyčajných ľudí. "Každý dostane maximálne päť minút a nech ľudia sami zhodnotia, či ich presvedčili alebo nie," povedal jeden z organizátorov protestu Peter Pčolinský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu