Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Český vicepremiér Čunek chce vydať knihu o Gorile a vyvážať ju na Slovensko

Tom Nicholson
Tom Nicholson

PRAHA - Bývalý český vicepremiér Jiří Čunek by chcel v Českej republike vydať knihu kanadského novinára žijúceho na Slovensku Toma Nicholsona o kauze Gorila, ktorej vydanie v SR zakázal súd. Čunek by chcel získať autorské práva na knihu s názvom Gauneri, ktorá vychádza zo spisov tajnej služby a odkrýva korupciu na slovenskej politickej scéne.

Ako píše pondelkové vydanie denníka MF Dnes, po vydaní v Česku by ju chcel doviesť a predávať na Slovensku. "Niečo iné je knihu na Slovensku vydať, čo zakázal súd, ale niečo iné je doviezť ju zo zahraničia. Právnici mi už pripravujú analýzu," cituje MF Dnes senátora za KDÚ-ČSL, ktorého kauza sa pred pár rokmi stala symbolom politického ovplyvňovania justície. Čunek dodáva, že jeho motívom na vydanie knihy je aj fakt, že finančná skupina Penta, o ktorej spis pojednáva, vyvíja aktivity aj v Českej republike.

MF Dnes však upozorňuje, že Čunek "tradične predbieha", keďže na knihu zatiaľ nezískal od Nicholsona autorské práva. Nicholson je podľa vlastných slov rozhodnutý bojovať za to, aby mohol knihu napokon vydať na Slovensku. "Nechcem nejakým rafinovaným, zákerným spôsobom obísť zákon a vydať knihu napríklad v Čechách," konštatoval Nicholson. Tvrdí, že sa chce vyhnúť metóde finančných skupín, za ktorú považuje aj možnosť obísť domáce nariadenie cez zahraničie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu