Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Protest Gorila nebude, organizátori sa sústredia na diskusie

Protest Gorila
Protest Gorila

BRATISLAVA - Protest Gorila, ktorý sa mal v nedeľu (19.2.) presunúť pred sídlo investičnej skupiny Penta, sa nakoniec neuskutoční.

Rozhodli o tom oficiálni organizátori s tým, že ho odložia na neskorší termín. Organizátori o tom informovali na stránke podujatia v sociálnej sieti Facebook a potvrdila to aj jedna z nich Lucia Gallová.

"Určite nejde o zrušenie protestov, momentálne ide iba o presun, keďže tento pochod na Pentu bolo neuvážené individuálne rozhodnutie. Vzhľadom na rizikovosť takéhoto pochodu a nedomyslenie jeho následkov sme nechceli túto akciu dávať do popredia," vysvetlila Gallová. Do budúcnosti však pochod pred sídlo Penty úplne nevylúčila.

Hlavným dôvodom zrušenia je aj snaha zapojiť verejnosť do procesu definície požiadaviek cez fóra, verejné stretnutia a hlasovania. "Doteraz každý protest mal prioritu, ale nemohol komunitu posúvať ďalej, lebo viazla komunikácia. Tento čas by sme radi použili práve na rozvoj," vysvetlili organizátori odklad na Facebooku. Podľa Gallovej prvá verejná diskusia sa má uskutočniť v piatok (17.2.).

"Budú tam odborníci, ľudia z tretieho sektora a občania. Takisto v stredu (15.2.) máme celoslovenské stretnutie s predstaviteľmi ďalších miest, kde si dohodneme moderované fóra a ostatné veci," uviedla.

Pochod pred Pentu 10. februára avizovala hovorkyňa organizátorov Alena Krempaská. Demonštranti tam podľa nej mali využiť svoje ústavné právo na odpor proti tomu, kto odstraňuje demokratický poriadok. Čo tým myslela, však nespresnila. "Tak, ako sme sa presunuli k Národnej rade SR, tak by sme sa radi presunuli aj k Pente. Bol to názor, ktorý rezonoval na verejnosti, že by sme mali ísť aj tam," vysvetlila vtedy Krempaská.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu