Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Proti Gorile sa mobilizuje celé Slovensko: V piatok sa chystá hotové zemetrasenie!

Demonštranti na bratislavskom Hodžovom námestí
Demonštranti na bratislavskom Hodžovom námestí (Zdroj: www.foto.mows.sk)

BRATISLAVA - Korupčná megakauza Gorila, ktorá je u nás už týždne témou číslo jeden, do nebývalej miery vyburcovala zväčša apatických Slovákov. Po prvom proteste, na ktorom sa zúčastnili asi dve tisícky ľudí, sa po krajine organizuje ďalších minimálne sedem. Takmer všetky majú spoločný dátum - piatok 3. februára.

Hlavné mesto si chce zopakovať piatkový divoký protest. Na "Gorilu II." chce podľa Facebooku prísť až 12800 ľudí, čo je oveľa viac ako minulý týždeň. Chystajú sa aj niektorí politici, napríklad Richard Sulík. Otázka je, ako ich dav, ktorý sa zatiaľ prejavuje apoliticky, prijme.

Minulý týždeň to bolo v Bratislave naozaj divoké. Potom, ako dav zahádzal banánmi nádvorie prezidentského paláca, zamieril k parlamentu, prelomil policajné zátarasy a "skrášlil" fasádu Národnej rady SR vajíčkami. Spôsobila sa vraj škoda za tisícky eur a NR SR podala trestné oznámenie. Zaujímavo na to zareagoval aktivista Alojz Hlina (OĽaNO), ktorý sa ponúkol, že fasádu očistí na svoje náklady.
 
O druhej demonštrácii už oficiálne vie aj bratislavské Staré mesto a vyzerá to tak, že nebude robiť problémy. "Včera, 30. januára 2012, obdržal miestny úrad oznámenie o konaní verejného zhromaždenia, ktoré sa má konať v piatok 3. februára 2012 v čase od 16.00 do 19.00 hod. na Námestí SNP v Bratislave. Predpokladaná účasť zo strany ohlasovateľky je 10-tisíc ľudí," uviedol pre Topky hovorca Tomáš Halán.
 
V piatok sa uskutočnia protesty aj v ďalších slovenských mestách. V Žiline chce protestovať takmer 3100 ľudí, vo Zvolene asi 1400, v Trenčíne vyše 1500, v Košiciach viac než 4600, v Prešove okolo 2500 a v Nitre takmer 1300. V stredu sa uskutoční určitý typ protestu aj v Ružomberku - pôjde o protestnú jazdu autom.
 
V prípade, že by ste sa chceli pridať, tu sú odkazy na patričné skupiny na Facebooku:
 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu