Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Protest proti Gorile sme mali pod kontrolou, tvrdí polícia

Niektorí demonštranti sa pokúšali dostať do budovy parlamentu
Niektorí demonštranti sa pokúšali dostať do budovy parlamentu (Zdroj: www.foto.mows.sk)

BRATISLAVA - Situáciu počas minulotýždňovej protestnej akcie Gorila mali bratislavskí policajti pod kontrolou. Povedala to dnes hovorkyňa bratislavskej polície Tatiana Kurucová. Ako tvrdí, do budovy parlamentu sa nikto z účastníkov zhromaždenia nedostal.

V súvislosti s ohláseným verejným zhromaždením a pochodom pripravilo krajské riaditeľstvo v Bratislave bezpečnostné opatrenia. Ich cieľom bolo pomôcť mestskej polícii pri ochrane verejného poriadku, ochrane života, zdravia a majetku občanov pred zhromaždením, počas neho i po jeho skončení.

Hovorkyňa informovala, že 50 metrov od budovy parlamentu boli rozmiestnené zábrany. Niektorí účastníci tieto zátarasy obišli a niektorí cez ne prechádzali k budove. Policajti vytvorili kordón, ktorý bránil vstupu protestujúcich do budovy. "Z taktického hľadiska polícia pred parlamentom nepristúpila k vykonaniu služobného zákroku", poznamenala hovorkyňa. Poškodenie budovy národnej rady bolo riadne zadokumentované a v súčasnosti sa naďalej preverujú a vyhodnocujú kamerové zábery. V súvislosti so zhromaždením a pochodom nebola žiadna osoba zadržaná, ani predvedená. "Nezaznamenali sme zranenia žiadneho z účastníkov," dodala hovorkyňa.

Podľa Kurucovej konali policajti na základe zásady subsidiarity. V zmysle zákona o zhromažďovacom práve má primárne úlohy vo vzťahu k zhromaždeniu zvolávateľ a následne obec, ktorá má na zabezpečenie verejného poriadku zriadený poriadkový útvar - mestskú políciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu