Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Experiment: Stovkám Slovákov a Čechov sa na účte objavilo 10 Eur. Všimla si to len štvrtina

KAMBODŽA 2017. Denisa Augustínova s podvyživeným dieťaťom. PR článok Zobraziť galériu (3)
KAMBODŽA 2017. Denisa Augustínova s podvyživeným dieťaťom. (Zdroj: Martin Bandžák/MAGNA )

Čo by ste robili, keby sa vám na bankovom účte neplánovane objavila čiastka v hodnote niekoľko Eur? Práve to sa v novembri stalo stovkám slovenských a českých firiem a jednotlivcom. Čiastku im zaslala humanitárna organizácia MAGNA, ktorú zaujímalo, či si ju príjemcovia peňazí vôbec všimnú.

„Jednalo sa o 10 Eur, vďaka ktorým dokážeme poskytnúť terapeutickú stravu na mesiac pre dieťa vystavené podvýžive v rizikových oblastiach, ako je Kambodža, Kongo, Sýria alebo Južný Sudán," vysvetľuje Martin Bandžák, zakladateľ a riaditeľ humanitárnej organizácie MAGNA.

Z 200 oslovených subjektov si peniaze na účte všimla štvrtina. Čiastku vrátila a po zistení, že sa jedná o kampaň humanitárnej organizácie, ju v mnohých prípadoch aj navýšila. Na Slovensku venoval peniaze určené na rozoslanie do kampane Martin Bandžák, riaditeľ a spoluzakladateľ organizácie MAGNA. V Českej republike sú všetky náklady na fundraisingové aktivity pokryté MAGNA partnerom, pánom Martinom Kušíkom.

„Zvolili ste veľmi originálny spôsob, suma 10 Eur je v dnešnej dobe zanedbateľná asi aj pre jednotlivcov, pre veľké spoločnosti je to samozrejme veľmi málo, držíme vám palce," znie jedna z reakcií.

Z reakcií ľudí a zástupcov spoločností, ktorí finančný dar dostali, MAGNA spúšťa kampaň. „Je to suma, ktorá je pre strednú vyššiu vrstvu pravdepodobne zanedbateľná," komentuje Richard Müller, jeden z účastníkov experimentu. Okrem Richarda Müllera kampaň podporili lekári, cestovatelia, IT špecialisti či podnikatelia, ktorých kampaň Zanedbateľná čiastka zaujala a rozhodli sa ju aj verejne podporiť.

MAGNA v decembri spustila web 10eur.sk. Kampaň Zanedbateľná čiastka má podporiť dlhodobé misie v Kambodži, Sýrii, Iraku, Libanone, Kongu či v Južnom Sudáne, kde MAGNA zdravotníci liečia podvýživu, infekčné ochorenia, zaisťujú očkovania, primárnu a sekundárnu zdravotnú pomoc deťom a ich rodinám v núdzi. Práve v týchto oblastiach 10 Eur často znamená rozdiel medzi životom a smrťou dieťaťa. Zdravotníci humanitárnej organizácie MAGNA už 16 rokov denne liečia deti a ich rodiny tam, kde je to najviac potrebné.


VÝZVA

Liečime tu a teraz. Pomôžte nám čiastkou, ktorá je pre vás zanedbateľná. MAGNA pôsobí priamo v teréne a financie využíva priamo vo svojich projektoch. Liečbu detskej podvýživy a prístup k zdravotnej starostlivosti pre deti v núdzi môžete zabezpečiť online darom na webovej stránke www.magna.sk a zároveň budete vedieť komu, kde a ako pomáhate. Finančným príspevkom môžete prispieť aj na zbierkovom účte IBAN SK5811000000002943004292.

Liečime tu a teraz. Vďaka Vám.

 

Zachraňovať životy môžete hneď teraz aj Vy.
Stačí poslať SMS v tvare MAGNA na číslo 806 a stanete sa pravidelným prispievateľom. Zaslaním SMS si aktivujete pravidelné mesačné prispievanie v hodnote 3 €.


Deaktivácia pravidelného prispievania je bezplatná po zaslaní SMS v tvare MAGNA STOP na číslo 806.

Platí pre všetkých zákazníkov mobilných sietí O2, Orange / FunFón a Telekom, 4ka.

Viac informácií a možností ako prispieť nájdete na www.magna.sk.
Sledujte nás tiež na Facebooku.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu