Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Aj HIV pozitívnej matke sa môže narodiť zdravé dieťa

Aj HIV pozitívnej matke sa môže narodiť zdravé dieťa Zobraziť galériu (3)
Aj HIV pozitívnej matke sa môže narodiť zdravé dieťa (Zdroj: © Martin Bandzak/fieldtrack.magna.sk)

Slovenská humanitárna organizácia Magna Deti v núdzi (MAGNA) sa už 7 rokov sústredí na minimalizáciu prenosu vírusu HIV z matky na dieťa. Úspešnosť minimalizácie prenosu vírusu HIV dosahuje v MAGNA projektoch až 96 percent! MAGNA zabezpečuje ženám a deťom komplexnú prenatálnu, natálnu a postnatálnu starostlivosť s cieľom zabrániť prenosu vírusu HIV z matky na novorodenca.

“Nenarodené dieťa HIV infikovanej matky má samostatný krvný obeh a s odbornou asistenciou sa dá v našich projektoch takmer s 96% úspešnosťou dosiahnuť, aby sa dieťa narodilo bez vírusu HIV. Je však dôležité, aby bola žena a dieťa pravidelne sledované, aby bol kvalifikovane sprevádzaný pôrod a aby boli dieťa aj matka včas nastavené na profylaktickú liečbu, čo v podmienkach krízových oblasti, kde MAGNA pôsobí nesmierne náročné.” hovorí o detailoch programu Denisa Augustínová – riaditeľka operačnej sekcie organizácie.

Tehotná žena môže infikovať svoje nenarodené dieťa v maternici, počas pôrodu, alebo neskôr narodené dieťa materským mliekom počas dojčenia. Ale i tu sa dá pri dodržaní určitých princípov a zásad riziko minimalizovať. MAGNA poskytuje komplexnú starostlivosť na zabránenie prenosu vírusu z matky na dieťa.

Základným predpokladom je, aby tehotná žena poznala svoj HIV status, preto MAGNA kladie dôraz na testovanie všetkých tehotných žien. HIV pozitívne testované ženy, by následne mali vstúpiť do programu liečby, v ktorom primerane k ich zdravotnému stavu začnú užívať vhodnú liečbu, ich úvodné poradenstvo a vhodné referovanie do zariadení poskytujúcich ARV liečbu je súčasťou programu.

Dôležitý je tiež nutričný stav tehotnej ženy, preto MAGNA zabezpečuje aj nutričnú podporu HIV pozitívnym tehotným a dojčiacim matkám.         

HIV pozitívne tehotné ženy potrebujú poradenstvo, ktoré im objasní ich zdravotný stav, usmerní ich, ako môžu zmierniť riziká pre seba aj ich dieťa, priblížia im pravidlá starostlivosti a hygieny o novorodenca v ich domácnosti. Poradenstvo je súčasťou všetkých kontrolných zdravotných vyšetrení, posilňuje sa aj návštevami sociálneho pracovníka priamo v domácom prostredí matky, ktoré umožnia reagovať individuálne na okolnosti. Poslednou a veľmi dôležitou časťou projektu je skorá diagnostika novonarodeného dieťaťa na prítomnosť HIV vírusu v jeho tele.

MAGNA projekty na zastavenie prenosu vírusu HIV z matky na dieťa od roku 2006 prevádzkovala v Kambodži, Vietname, Keni a Nikarague.

Zachraňovať detské životy môžete aj vy!
Vďaka Vám budú môcť deti prežiť každý ďalší deň – dostanú zdravotnú starostlivosť, lieky a nebudú trpieť hladom. A pritom budete mať prehľad o svojich zaslaných finančných prostriedkov a vedieť kde, kedy a komu pomáhate.

Chcete zachraňovať životy aj Vy? Staňte sa Magna Záchrancom.

Pošlite SMS v tvare MAGNA na číslo 806.

Prihlásenie cez SMS je dostupné pre všetkých zákazníkov mobilných sietí Telekom, Orange, FunFón a O2.

Výška príspevku po aktivácii je 3 Eurá. Služba sa automaticky obnovuje každých 30 dní.
Deaktivácia pravidelného prispievania: SMS v tvare MAGNA STOP na číslo 806 (odhlásenie je bezplatné).

Viac informácií a možností ako prispieť nájdete na www.magna.sk.

Ako Vás budeme informovať o využití Vášho daru

Každý, kto si aktivuje pravidelné prispievanie v projekte Magna Záchranca u operátorov Telekom, Orange a FunFón dostane pravidelne (1x za mesiac) bezplatnú SMS s informáciami o aktuálne prebiehajúcich projektoch, ktoré sú realizované aj z vyzbieraných finančných prostriedkov cez SMS. Magna Záchranci zaregistrovaní prostredníctvom O2 nás môžu sledovať prostredníctvom našich stránok alebo našej facebookovej stránky.

V prípade registrácie na www.magna.sk môžete dostávať obsiahlejší súhrn správ z terénu prostredníctvom vami zadefinovaného e-mailu.

Kam smerujú Vaše peniaze?

Použitie darov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: www.magna.sk)

Sledujte MAGNU v teréne: www.fieldtrack.magna.sk
MAGNA na Facebooku: www.facebook.com/magnadetivnudzi

Pravidlá projektu Magna Záchranca

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu