Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tradičné pôrodné “babice” pomáhajú pri bezpečných pôrodoch.

Viac informácií o organizácii Magna deti v núdzi získate na www.magna.sk
Viac informácií o organizácii Magna deti v núdzi získate na www.magna.sk (Zdroj: Martin Bandžák/MAGNA )

V oblasti Terekeka v Južnom Sudáne sa až 90% pôrodov uskutoční doma, často v nevyhovujúcich hygienických podmienkach, čo prináša jednu z najvyšších detských a materských úmrtností na svete.

 

Humanitárna organizácia Magna Deti v núdzi v tejto oblasti zaviedla mobilné kliniky, ktoré majú poskytnúť okrem zdravotnej podpory aj kvalitnú prenatálnu a pôrodnú starostlivosť s cieľom byť bližšie k pacientovi. Zlá infraštruktúra a často veľké vzdialenosti totiž nedovoľujú pacientom a už vôbec nie tehotným prichádzať do zdravotných zariadení, kde by mohli dostať zodpovedajúcu starostlivosť.

Úroveň dochádzky do zdravotných centier sa však silne mení podľa lokality.

Ale aj tam, kde je zdravotná starostlivosť dostupná, sú služby starostlivosti o zdravie matiek obmedzené a zriedka využívané. Dôvodom môže byť nedostatok zdravotného personálu, vzdelania či  zlý prístup žien k informáciám o zdraví.

Vo všetkých 10 štátoch Južného Sudánu pôrodné asistentky, tradičné pôrodné babice a ani ďalší poskytovatelia starostlivosti matkám a novorodencom nemajú školenia potrebné na vykonanie jednoduchých života zachraňujúcich či ošetrovacích procedúr.

Magna Deti v núdzi sa preto snaží zabezpečiť školený personál pri pôrodoch. A tiež trénuje a vybavuje množstvo “babíc”, aby gravidné matky v teréne vyhľadávali a zabezpečili im bezpečný a hygienický pôrod aj mimo zdravotného zariadenia. Redukcia materskej a  detskej úmrtnosti je totiž jednou z hlavných priorít organizácie Magna Deti v núdzi.

Pomáhať spolu s nami TU a TERAZ a stať sa Magna Záchrancom  pre deti v núdzi môže teraz každý! Vďaka Vám budú môcť tieto deti prežiť každý ďalší deň – dostanú zdravotnú starostlivosť, lieky a nebudú trpieť hladom.

 

Zaslaním SMS s textom MAGNA v hodnote 3 eur na skrátené číslo 806 si aktivujete pravidelné mesačné prispievanie na podporu detí v núdzi.
 

 

Aktuálne informácie o prebiehajúcich projektoch, ktoré sú realizované aj z vyzbieraných finačných prostriedkov cez SMS obdržíte buď cez informačnú SMS (záleží na konkrétnom operátorovi) alebo môžete sledovať naše projekty prostredníctvom webových stránok magna.sk či facebookovej stránky www.facebook.com/magnadetivnudzi.

Z pravidelného prispievania sa môžete kedykoľvek bezplatne odhlásiť. Stačí zaslať SMS s textom MAGNA STOP na skrátené číslo 806. Po zaslaní takejto SMS budete z pravidelného prispievania vyradený.

Viac informácií o organizácii Magna deti v núdzi získate na www.magna.sk

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu