Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Volebná "pikoška": Voliť chcú Slováci z Južnej Kórey aj Kene

Záujem je o voľbu poštou
Záujem je o voľbu poštou

BRATISLAVA – V marcových parlamentných voľbách sa chystajú voliť aj z krajín ako Keňa, Južná Kórea, Kazachstan či z krajín Blízkeho východu.

"K dnešnému dňu (18.1.) evidujeme 230 žiadostí o voľbu poštou," informovala hovorkyňa miestneho úradu Mária Grebeňová-Laczová.  Žiadosť musí byť na príslušný úrad doručená do 20. januára, pričom nerozhoduje dátum odoslania na obálke.

Podľa hovorkyne sa Petržalčania najčastejšie pýtajú na to, či im úrad môže poslať volebné materiály na adresu v Petržalke. "Nie, posielame na adresu v zahraničí, ktorú uvedú ako adresu, na ktorej si materiály vyzdvihnú," vysvetľuje Grebeňová. Samospráva žiadateľom pošle hlasovacie lístky a návratnú obálku do 4. februára. Aby bol hlasovací lístok započítaný, príslušný úrad ho musí dostať najneskôr v piatok 9. marca.

Grebeňová zároveň upozorňuje, že voliči s trvalým pobytom v inej časti Slovenska často posielajú žiadosť o voľbu poštou práve do Petržalky. "Títo musia posielať žiadosti na príslušný mestský, miestny či obecný úrad v mieste svojho trvalého bydliska," dodala. Petržalka akceptuje len žiadosti od Slovákov s trvalým pobytom v tejto mestskej časti alebo od Slovákov s trvalým pobytom v zahraničí. Úrad akceptuje aj žiadosti poslané elektronicky.


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu