Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Slzy zdrvenej Dagmar Havlovej: Tajne sa vrátila k manželovej rakve

Dagmar utešuje rádová sestra Zobraziť galériu (2)
Dagmar utešuje rádová sestra (Zdroj: ČTK)

PRAHA - Zlomená smrťou svojho manžela, exprezidenta Václava Havla (†75), ale zároveň obdivuhodne silná sa včera Dagmar Havlová (58) vydala na svoju zatiaľ najťažšiu životnú cestu. Slzy a bolesť v tvári nedokázala skryť ani za tmavými slnečnými okuliarmi. Popoludní sa navyše vrátila k rakve svojho muža. Tajne.

Dagmar Havlová bola s manželom do poslednej chvíle na chalupe na Hrádečku. Sídlo, kde sa jej manžel cítil najšťastnejší a kam jazdil naberať sily, neopustila v nedeľu ani po tom, čo tu doobeda krátko po desiatej hodine zomrel. Oporou jej bola dcéra Nina (35), ktorá za ňou prišla v ten istý deň popoludní.

Na cestu plnú plaču a bolesti, kedy previezli telo Václava Havla do Prahy, sa vdova vydala včera ráno. Nasledovala ju rádová sestra boromejka.

Dagmar Havlová najprv zastavila pri centre Pražská križovatka, kde nechala vystaviť rakvu s pozostatkami bývalého prezidenta. Tu sa držala v náručí s Ninou, smútok ich totiž úplne zlomil a snažili sa navzájom podporiť.

Zhruba po hodine bývalá prvá dáma vyrazila na Pražský hrad. Stretla sa tam s Václavom Klausom, s ktorým preberala detaily organizácie pohrebu. Zdržala sa asi hodinu a pol, potom sa vydala domov, do vily na pražskej Delostreleckej ulici.

Ani tam sa však jej celodenná smutná púť neskončila. Dagmar zrejme premohol žiaľ, ktorý ju prinútil vydať sa znovu do Pražskej križovatky. Tentokrát ale nezamierila k rakve, ale sama z výšky kopule pozorovala ľudí, ktorí tam prišli dať zbohom jej zosnulému manželovi. V januári by s ním oslávila 15. výročie sobáša.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu