Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Núdzový stav sa od štvrtka končí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Vláda dnes schválila návrh ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika, aby sa od 8. decembra na Slovensku skončil núdzový stav. Ten na Slovensku trvá od 29. novembra tohto roka.

"Postupná realizácia opatrení vyplývajúcich z memoranda vlády k riešeniu požiadaviek Lekárskeho odborového združenia v uvedených poskytovateľoch ústavnej zdravotnej starostlivosti dospela do stavu, keď nie je potrebné naďalej udržovať núdzový stav," uvádza sa v predloženom materiáli.

Dôvodom vyhlásenia núdzového stavu boli hromadné výpovede lekárov. V rámci protestnej akcie Lekárskeho odborového združenia sa asi 1 200 lekárov rozhodlo, že k 1. decembru odíde zo slovenských nemocníc. Vláda vyhlásila núdzový stav pre 13 obvodov, v rámci ktorých bolo možné uložiť lekárom tzv. pracovnú povinnosť.

Ani to však poskytovanie zdravotnej starostlivosti na Slovensku úplne nezabezpečilo. Mnohí lekári sa totiž stali práceneschopní alebo sa vyhýbali prevzatiu rozhodnutia o pracovnej povinnosti. Napokon sa vláda a Lekárske odborové združenie dohodli a koncom minulého týždňa podpísali spoločné memorandum.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu