Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Uhliarik: Verím, že podpisy lekárov na nových zmluvách budú ešte dnes

Ivan Uhliarik
Ivan Uhliarik (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik v pondelok 5. decembra 2011 navštívil Univerzitnú nemocnicu v Bratislave, kde z celkového počtu 1400 lekárov zostalo vo výpovedi asi 350 a približne toľko ich aj náhle ochorelo.

Minister sa na personálnom oddelení v nemocnici presvedčil, že v UN BA sú pripravené pre lekárov nové zmluvy, ktoré sú v súlade s memorandom, podpísanom premiérkou Ivetou Radičovou a zástupcom LOZ. V dnešných popoludňajších hodinách lekári v nemocnici  konzultujú zmluvy s právnikom LOZ. "Verím, že podpisy lekárov na nových zmluvách budú ešte dnes, následne sa všetci lekári vrátia k pacientom a pomôžu svojim kolegom, ktorí robia aj za nich," povedal minister Uhliarik. Vzápätí poďakoval lekárom, ktorí zostali v nemocnici: "Dovoľte mi ešte raz sa priamo tu, v nemocnici, poďakovať tým 1100 lekárom, ktorí neodišli od lôžka pacienta a zaskakovali aj za kolegov." Minister Uhliarik poďakoval aj riaditeľovi nemocnice Miroslavovi Buchovi, ktorý v spolupráci s krízovým štábom Ministerstva zdravotníctva SR zabezpečil poskytovanie akútnej zdravotnej starostlivosti a prevádzka nemocnice funguje aj dnes.
      
Zmluvy pre lekárov sú zo strany nemocnice pripravené aj v ďalších nemocniciach a ústavné zdravotnícke zariadenia na Slovensku poskytujú minimálne akútnu zdravotnú starostlivosť, viaceré aj plánovanú. "V prípade, ak odborári zabezpečia podpis nových pracovných zmlúv lekárov s nemocnicami, ktoré už cez víkend pripravilo Ministerstvo zdravotníctva SR v spolupráci s riaditeľmi nemocníc, v stredu na rokovaní vlády navrhnem zrušenie núdzového stavu," informoval minister zdravotníctva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu