Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Takto sa reprezentuje: Slovenskí súrodenci vyhrávajú, kde sa dá!

Rodina Lamyovcov Zobraziť galériu (5)
Rodina Lamyovcov

BRATISLAVA - Žnú úspechy po celom svete, napriek tomu o nich vie len veľmi málo Slovákov. Reč je o rodine Lamyovcov, ktorá už dlhé roky reprezentuje našu malú krajinu na pretekoch vodných skútrov. A treba podotknúť, že sa im to veľmi darí.

Dagmar a Ivan viedli svoje deti k športu už odmalička, pričom najväčšou vášňou syna Mária a dcéry Sandry sa stali vodné skútre. Slovensko v tomto športe na medzinárodných pretekoch reprezentujú už trinásť rokov. Za toto obdobie získali niekoľko titulov vrátane tých zahraničných.

Takto sa reprezentuje: Slovenskí
Zobraziť galériu (5)

Mário sa na pretekársku trať dostal prvýkrát ako tínedžer. "Párkrát som padol a zranil sa, ale všetky úspechy, ktoré som dosiahol, mi za tú bolesť stáli," povedal viacnásobný majster Slovenska. Vyštudovanému strojárovi sa darí aj za hranicami našej krajiny - zo súťaže Alpen Adria Cup si v roku 2010 priviezol titul majstra Európy a spolu so sestrou sa stali niekoľkonásobnými majstrami Maďarska.

Takto sa reprezentuje: Slovenskí
Zobraziť galériu (5)

O deväť rokov mladšia Sandra za svojím bratom v ničom nezaostáva. Vo svojom mladom veku dosiahla už niekoľko významných úspechov, vďaka ktorým môže byť na seba hrdá. Ako sedemnásťročná dokonca tento rok vyhrala druhé miesto v kategórii mužov. Okrem vodných skútrov sa venuje tancu a fotografovaniu.

Takto sa reprezentuje: Slovenskí
Zobraziť galériu (5)

Šikovní súrodenci sa v nasledujúcich rokoch chystajú pokoriť aj ďalšie preteky a taktiež obhájiť víťazstvo na tých, ktorých sa už v minulosti zúčastnili. Nezostáva teda nič iné, len im popriať veľa šťastia, aby aj naďalej úspešne reprezentovali a zviditeľňovali Slovensko vo svete.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu