Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rokovanie parlamentu budete môcť sledovať cez mobil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA,)

BRATISLAVA - Rokovanie parlamentu bude možné sledovať z mobilných zariadení, informovala hovorkyňa Kancelárie NR SR Darina Jahelková. Uviedla, že vzhľadom na zvýšený záujem o činnosť parlamentu a limitované možnosti sledovať aktuálne dianie v rokovacej sále umožnila Kancelária NR SR používateľom smartfónov a mobilných zariadení sledovať priebeh rokovania online na stránke http://m.nrsr.sk.

 Hovorkyňa poznamenala, že cieľom kancelárie je zlepšovať poskytovanie služieb pre verejnosť a preto postupne inovuje, modernizuje a sprístupňuje verejnosti všetko, čo súvisí s prácou parlamentu.

Okrem toho hovorkyňa informovala aj o spustení do testovacej prevádzky prístupu na internet prostredníctvom bezdrôtovej siete WiFi aj pre registrovaných návštevníkov z odbornej i laickej verejnosti. Služba je prístupná v budovách národnej rady a jej cieľom je zlepšenie poskytovania služieb verejnosti. Po registrácii na vrátnici budovy NR SR na Námestí Alexandra Dubčeka bude návštevníkovi vygenerované konto a heslo. Konto môže byť pridelené najviac na šesť mesiacov. Po uplynutí tejto lehoty je možné opätovne požiadať o uvedenú službu alebo pred ukončením platnosti predĺžiť platnosť konta o ďalších šesť mesiacov. Súčasné pripojenie (WLAN), ktoré využívajú novinári bez registrácie, bude v prevádzke do skončenia aktuálneho volebného obdobia, osvetlila Jahelková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu