Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Okruh strán pre budúcu vládu sa podľa Fica zužuje

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA – Charakter politiky a toho čo nás čaká v najbližšom období postupne podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica zužuje okruh politických subjektov, ktoré môžu byť súčasťou budúcej vlády.

„Ja si naozaj neviem predstaviť, a to treba verejnosti asi vysvetľovať, že je pred nami trvalý euroval. Už vieme, že SaS je proti, SNS má s tým problém. Ja predpokladám, že keď sa dostane niektorý z tých politických polobláznov do parlamentu, tiež budú mať s tým vážny problém,“ povedal Fico.

Podľa Fica niekto stále tlčie do hlavy, že výborný variant pre Slovensko je zostavenie širokej vládnej koalície proti Smeru-SD. „Všetci, nech ich je sedem alebo osem, sa dajú dohromady, len nech to je viac ako má Smer-SD. Pýtam sa, ako takáto vláda bude prijímať rozhodnutia? Veď ani nevedia, čo politickí poloblázni chcú. A ak ste zavesení na siedmich, ôsmich, alebo deviatich polobláznoch a neviete ako sa budú správať pri európskych témach, ako sa budú správať pri vnútorných témach, nemáte šancu prijať žiadne rozhodnutie. A Slovensko dnes potrebuje vládu, ktorá je schopná prijímať rozhodnutia,“ vyhlásil Fico s tým, že toto je dnes veľký problém slovenského politického systému. A bude to významnou mierou určovať aj zostavenie novej vlády.

Alternatívou Smeru-SD je silná, stabilná, solidárna vláda zložená z dvoch politických subjektov. „Proti tomu je alternatíva zlepenca, ktorý neustále presadzuje SDKÚ-DS. Nie je to o tom, že je to zlepenec, nech majú zlepenec, je to legitímne, ale je to katastrofa pre Slovensko. Verím, že ľudia definitívne pochopia, že to, čo tu bolo 18 mesiacov pod vedením Ivety Radičovej, bolo to najhoršie, čo Slovensko mohlo postihnúť,“ dodal. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu