Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

RTVS nechce komentovať vyhlásenia SDKÚ-DS

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) nebude komentovať predvolebné vyhlásenia žiadnej politickej strany vo vzťahu k nezávislej dramaturgii svojich programov.

Dnes to povedal hovorca RTVS Richard Šümeghy v reakcii na dnešné vyhlásenie strany SDKÚ-DS, ktorá podáva v súvislosti s diskusnou reláciou Zoči-voči Slovenskej televízie podanie na Radu pre vysielanie a retransmisiu.

Do relácie bol pozvaný diskutovať o kauze Gorila bývalý minister vnútra SR a súčasný poslanec NR SR a poradca predsedníčky vlády SR Martin Pado so súčasným ministrom vnútra SR Danielom Lipšicom a bývalým ministrom vnútra SR Vladimírom Palkom.

V relácii však nakoniec ku kauze Gorila diskutovali len Vladimír Palko, za ktorého sa podľa jeho vlastných slov kauza Gorila ani neriešila a minister vnútra Daniel Lipšic.

"Poslanec NR SR za SDKÚ-DS a poradca predsedníčky vlády SR Martin Pado dostal miesto v hľadisku medzi divákmi a redaktorka ho počas celého trvania relácia oslovila len s dvoma „aktuálnymi“ otázkami. Urobila tak napriek tomu, že ako súčasný poslanec NR SR a poradca predsedníčky vlády SR bol k téme určite kompetentnejším človekom, ako ďalší hosť, ktorý diskutoval s Danielom Lipšicom," informovali z tlačového odboru SDKÚ-DS.

Dzurindovci považujú takéto správanie sa zo strany verejnoprávnej televízie za vysoko neprofesionálne. Martin Pado navyše podľa strany cestoval pre pozvanie do tejto relácie z kampaňových aktivít v Michalovciach.

"Žiadame riaditeľku RTVS, aby v čase pred parlamentnými voľbami zabezpečila v diskusných reláciách rovnaký priestor pre všetky zúčastnené politické strany a aby si v diskusných reláciách RTVS plnila jednu zo základných povinností vysielateľa - zabezpečiť všestrannosť informácií a názorovú pluralitu v rámci vysielanej programovej služby," uzavreli z tlačového odboru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu