Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Hríbovi na STV zrušili Lampu: Chcel som hovoriť aj o Gorile!

Štefan Hríb o praktikách STV
Štefan Hríb o praktikách STV

BRATISLAVA – Novinár Štefan Hríb dnes na stránke tyzden.sk zverejnil prekvapujúce video. V ňom upozorňuje na zvláštne praktiky STV. Vedenie mu diskusnú reláciu Večer pod Lampou zrušilo s tým, že najbližšie by ju mohli obnoviť až po voľbách. Stojí za tým aj Gorila?

Večer pod lampou na druhom kanáli STV, zdá sa, skončil. Kým ešte pred týždňom mal Štefan Hríb diskutovať spolu s arcibiskupom Róbertom Bezákom o vízii sveta a Slovenska v roku 2012, STV mu toto vydanie zrušila kvôli inému programu.

Rovnako zle Hríb pochodil aj tento týždeň. Vedenie televízie si podľa neho našlo rôzne dôvody, aby reláciu neodvysielali ani tento štvrtok. V televízii sa mali odvolávať na to, že nestihnú podpísať zmluvu na ďalší rok alebo že nestihnú samotnú výrobu Lampy. „Potom prišla streda, keď nám STV v osobe Andreja Miklánka (programový riaditeľ STV, pozn. red.) oznámila, že sa rozhodli, že Lampa môže začať až po voľbách. Dôvod mal byť ten, že pred voľbami je to príliš riskantné,“ povedal Hríb vo videu.

Uvádza aj viaceré porušenia zmluvy zo strany STV, napriek všetkému vo výrobe relácie pokračoval. V závere videa sa Hríb obracia na šéfku RTVS Miloslavu Zemkovú, ako aj programových riaditeľov STV a SRo Andreja Miklánka a Ľuboša Machaja. „Hádam nás už natoľko poznáte, aby ste vedeli, že my nebudeme robiť Lampu, ktorá je vaším nástrojom, ktorú použijete vtedy, keď chcete, aby ste boli zvolení, ktorú použijete vtedy, keď chcete, aby ste tam mali nejaký zaujímavý program a ktorú zrušíte alebo urobíte prestávku vtedy, keď niečo hrozí.“

Hríb považuje krok RTVS pozastaviť reláciu do volieb za hanebný, zbabelý a veľmi ponižujúci. „Samozrejme, že pred voľbami niečo hrozí, samozrejme, že by sme hovorili o Gorile, ako sa tu kradne a samozrejme, že by vám politici nadávali. No a? Veď na to tam ste platení z daní všetkých," dodal.

Naďalej je však ochotný v relácii pokračovať pod podmienkou, že bude slobodná. „Do ktorej nebudete vy hovoriť, že až po voľbách. Lebo inak nemá zmysel vo vašej inštitúcii čokoľvek robiť,“ uviedol na záver s tým, že na ťahu je verejnoprávna televízia. Napriek všetkému, STV na stránke uvádza, že najbližšia relácia sa bude vysielať vo štvrtok 19. januára 2012.

 

Tip: Zistite kedy vysielajú a či reprízujú Lampu na STV. Viac sa dozvieš na telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu